november 24, 2022

Sonja Plaznik bo častna občanka občine Makole

Občina Makole bo v soboto s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj obeležila letošnji občinski praznik. Župan Franc Majcen, ki so mu volivci na tokratnih volitvah zaupali še tretji županski mandat, bo na prireditvi podelil naziv častni občan ter plaketo in priznanji občine.

Osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj občine Makole bo v Domu krajanov Makole. (Foto: radio Štajerski val)

Župan občine Makole Franc Majcen bo občinskem prazniku najvišje priznanje, naziv častne občanke, podelil Sonji Plaznik, za posebne dosežke na področju humanitarne in kulturne dejavnosti v občini Makole. Plaketo občine bo prejelo Športno društvo Makole, za dosežke na področju razvoja nogometa in spodbujanje rekreacije vseh generacij v občini Makole. Priznanji občine pa bosta prejeli Marija Lončarič, za dolgoletno uspešno delo na področju ljubiteljske kulture v občini Makole ter Marija Doberšek, za dolgoletno prostovoljno humanitarno delo in delo na področju kulinarike v občini Makole. Slavnostna podelitev priznanj ob občinskem prazniku bo v Domu krajanov Makole, v soboto, 26. novembra, ob 18. uri. Ob tej priložnosti si bodo lahko udeleženci prireditve ogledali tudi razstave Sprehod skozi čas 2002 – 2022, ki so jih v domu krajanov prejšnji teden odprli ob 20. obletnici KUD Forma viva Makole in njenega mednarodnega kiparsko - slikarskega simpozija. Več o tem TUKAJ. (SP)