oktober 17, 2018

Marko Diaci želi še tretji mandat

Aktualni župan občine Šentjur Marko Diaci si želi še tretjega mandata na čelu občine. Pravi, da izzivov še ni zmanjkalo. Kandidira s podpisi občanov ter ob podpori svojega Gibanja za Občino Šentjur.

Marko Diaci je na novinarski konferenci dejal, da računa na zmago v prvem krogu. (Foto: Štajerski val)

Zakaj se znova podaja v župansko bitko, Marko Diaci odgovarja:

Kot je predstavil na dopoldanski novinarski konferenci, idej in načrtov še ni zmanjkalo. In kateri so glavni poudarki njegovega programa?

 

Marko Diaci se na volitve podaja s podpisi občanov – zbral je več kot 880 overjenih podpisov – ter s podporo svojega Gibanja za občino Šentjur, podporo sta mu že izkazala tudi Desus in Nova Slovenija.


Marko Diaci z nekaj podporniki. (Foto: Štajerski val)

Koliko protikandidatov?
Na županski stolček v Šentjurju si želijo sesti še drugi kandidati. Mojca Inkret, Janez Jenšterle in Mihaela Rožej so se javnosti že predstavili, to popoldne naj bi svojega kandidata razkril še šentjurski odbor Združene Levice. V vabilu na novinarsko konferenco so zapisali, da bodo predstavili svoje kandidatne liste na lokalnih volitvah ter svojo izbiro za župana. A na novinarski konferenci je predsednik Luka Vlaović dejal, da je njihova izbira, da svojega županskega kandidata ne bodo imeli. Se bo v bitko podal še kdo? Čas za vložitev kandidatur je še do četrtka do 19. ure. (AD)