avgust 21, 2018

Martin Strel bi plaval okoli sveta

Mineva 18 let od izjemnega podviga plavalca Martina Strela. Prvi na svetu je preplaval 2860 kilometrov dolgo reko Donavo. Katja in Davor sta spomin na ta izjemen dosežek skupaj z Guinnessovim rekorderjem obujala v današnjem jutru. A drznih idej Dolenjcu, ki zdaj živi v ZDA, še ni zmanjkalo. Sploh ne. 

S plavanjem okoli sveta želi Martin Strel opozarjati na pomen čiste pitne vode in težave, ki jih povzroča plastika. (Foto: FB profil Martina Strela)

Rečni mož še ni rekel zadnje
Donava je druga največja evropska reka. Martin Strel je plavanje po 2860 kilometrov dolgi reki zaključil prav na današnji dan pred 18 leti, v romunski Sulini ob Črnem morju. Plaval je 56 dni. Ultramaratonec, ki so mu nadeli ime Rečni mož, je z Donavo začel serijo izjemnih plavalskih podvigov. Edini človek je, ki je preplaval pet najdaljših rek na svetu. Pravi, da je bila najzahtevnejša Amazonka. Dolenjec, med drugim zaljubljen v cviček, zadnja leta prebiva v Združenih državah Amerike. Pravi, da je zdaj najbolj zaposlen z idejo, da bi plaval okoli sveta - prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

Klepet z Martinom Strelom