avgust 23, 2019

Med Šmarjeto in Škofjo vasjo vendarle po boljši cesti

Junija prihodnje leto naj bi bila pot med Šmarjeto in Škofjo vasjo v Celju prijetnejša in varnejša. V teh dneh se je začela težko pričakovana obnova kilometer dolgega cestnega odseka, ki bo na obeh straneh dobil pločnik in kolesarsko stezo.

S pločnikom in kolesarsko stezo bo vožnja med Šmarjeto in Škofjo vasjo varnejša tako za voznike kot za pešce in kolesarje. (Foto: Radio Štajerski val)

Za obnovo dobra 2 milijona evrov
Rekonstrukcija ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo je nujna zaradi zagotavljanja večje prometne varnosti. Izvajalec del, slatinsko podjetje KIT-AK Gradnje, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo izbralo na javnem razpisu, mora dela končati do 9. junija prihodnje leto. Na približno kilometer dolgem cestnem odseku bo na obeh straneh zgradil pločnik in kolesarsko stezo, celjsko javno podjetje Vodovod kanalizacija pa bo obnovilo kanalizacijo in vodovod. Na križišču s Tumovo ulico je predvideno novo krožišče, ki bo še dodatno prispevalo k večji prometni varnosti. Obnova bo stala okoli 2,2 milijona evrov, večino denarja bo zagotovila država. Mestna občina Celje bo prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala bo izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Zemljišča, potrebna za izgradnjo ploičnika, je zagotovila že pred leti in takrat za to prispevala polovico potrebnega denarja. (NS)