junij 12, 2018

Mednarodni priznanji Decanter za Hišo vin Emino

V Hiši vin Emino, ki letos obeležuje 30 let delovanja, se veselijo novih priznanj za njihovo delo. Na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter so prejeli srebrno priznanje za sauvignon 2017, z bronom pa je bila odlikovana modra frankinja linije Eminent letnik 2015.

Enolog Hiše vin Emino Jure Grubar in vodja trženja Matija Jagrič ob okušanju v Londonu odlikovane modre frankinje Eminent 2015. (foto: Radio Štajerski val)

Priznanja Decanter že tretje leto zapored
Hiša vin Emino, ki deluje pod okriljem Kmetijske zadruge Šmarje, je bila za svoje delo že tretje leto zapored nagrajena na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter v Londonu. Potem ko je v minulih dveh letih prejela bronasti priznanji za sauvignon in chardonnay, pa tudi priznanja na Vinu Ljubljana, je bil letos s srebrom odlikovan sauvignon 2017, z bronom pa modra frankinja Eminent 2015, ki je postala eno od paradnih konj te kleti. "Vsako priznanje je zelo pohvalno, še posebej, ko pošlješ dva vzorca in dobiš nazaj dve odličji, kar se nam je zgodilo zadnji dve leti. Absolutno se strinjam, da je letošnji sauvignon za stopničko višje. Vino je izjemno zanimivo, na prvo žogo je zelo lahko, igrivo in poletno, po drugi strani pa zelo kompleksno vino," ocenjuje enolog kleti Jure Grubar in dodaja, da se prav zato zaloge njihovega vina hitro manjšajo.

Ob 30-letnici serija vinskih dogodkov
Zaradi kakovosti vin se po besedah vodje trženja Hiše vin Emino Matije Jagriča nadaljuje trend povečanja prodaje njihovih buteljčnih vin in penin, še vedno pa je velika uspešnica virštanjčanj, ki je v zadnjih letih izjemno pridobil na kakovosti in ugledu in ki se prodaja tudi kot odprto vino v njihovi kleti in Kašči Šmarje. Nagrade so tako dobra popotnica v leto, v katerem Hiša vin Emino praznuje 30 let svojega obstoja. "Obletnico bomo proslavili z nizom dogodkov, ki smo ga začeli z vinsko kulinaričnim večerom Od trte do krožnika. 27. junija pripravljamo poseben dogodek ob godu svete Eme, zavetnice naše kleti, ko bomo s posebno degustacijo in glasbo vokalne skupine Emine razveselili vse srečnice, ki nosijo ime naše zavetnice," razlaga Jagrič in v nadaljevanju poletja, 13. julija, vabi še na Večer mehurčkov in salse, ko boste lahko njihove vedno bolj priljubljene penine okušali ob vročih latino ritmih. (SP)

Galerija slik