november 4, 2019

Mejni prehod Imeno zaprt

Mejni prehod Imeno bo od 5. do 17. novembra zaradi prenove zaprt za promet. Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo.

Dotrajane objekte v Imenem bodo odstranili in postavili nove. (Foto: Radio Štajerski val)

Kontejnerji v slabem stanju
"Objekt na mejnem prehodu Imeno sestavlja kontejnerska zloženka iz štirih kontejnerjev in dveh polovičk, ki pa so v precej slabem stanju. Kontejnerji so še iz časa vzpostavitve tega mejnega prehoda. Dlje časa je bil mejni prehod zaradi obnove mostu in cestišča zaprt, kar je še dodatno pospešilo propadanje. Zato se je Ministrstvo za javno upravo odločilo za prenovo prostorov, ki jih uporablja policija pri svojem delu. Posegov v nadstrešnico in cestišče se v tem trenutku ne predvideva," so pojasnili na pristojnem ministrstvu. 

Postavili bodo nove objekte
"Ker policija pri svojem delu potrebuje IT podporo, ta zaradi odstranitve in postavitve novih objektov ne bo možna, bo mejni prehod zaprt za promet od torka, 5. novembra, do nedelje, 17. novembra, ko se bodo izvedla glavna dela pri postavljanju objektov. Določena manjša dela se bodo nadaljevala še do konca meseca, vendar ne bodo motila delovanja mejnega prehoda," so še pojasnili na ministrstvu za javno upravo in dodali, da bo načrtovana obnova mejnega prehoda bo stala 48.400 evrov in bo predvidoma v celoti krita s sredstvi evropskega sklada ISF. Za potnike bo v času prenove neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić). (SP)