november 23, 2017

Mercatorjevo invalidsko podjetje zapušča Trebnik

Mercatorjeva invalidsko podjetje v Slovenskih Konjicah bo v dvorcu Trebnik z novim letom prenehalo proizvodnjo naravne kozmetike in najrazličnejših proizvodov iz zelišč. Občina, ki je lastnica prostorov, še ni našla novega najemnika, ki bi nadaljeval proizvodnjo.

Naravno kozmetiko izdelujejo v dvorcu ob vznožju Konjiške gore, enem najbolj priljubljenih kotičkov v Slovenskih Konjicah.

Prizadevanja za ohranitev blagovne znamke
V Mercatorju so se odločili, da bodo z novim letom opustili proizvodnjo naravne kozmetike, podajajo se v proizvodnjo sendivčev. Selijo se na novo lokacijo, a ostajajo v Slovenskih Konjicah. "Najbolj pomembno pa je, da bo vseh 20 zaposlenih ohranilo svoja delovna mesta," poudarja Tanja Durin iz Mecatorja, ki ji lahko prisluhnete v spodnji izjavi. Mnogi pa se sprašujejo, kakšna bo usoda uveljavljene blagovne znamke naravne kozmetike Trebnik. Velik škoda bi bila, če bi propadla. Občina zato že išče rešitev, zagotavlja župan Miran Gorinšek, vendar s spodbudnimi podatki za zdaj še ne more postreči. "Občina je lastnik objekta, vsa zaloga in oprema pa je v lasti Mercatorja. Čim prej je potrebno doseči dogovor med novim (potencialnim) najemnikom in Mercatorjevim invalidskim podjetjem. Ključen je prevzem opreme in zalog," pojasnjuje župan. Menda se dogovarjajo z dvema zainteresiranima prevzemnikoma. Pogovore in pogajanja pa javno (še) ne želi komentirati. Kakorkoli, pohiteti bo treba. Časa ni na pretek, 1. januar 2018 se nezadržno bliža. (BF)

Datoteke

TANJA DURIN