junij 23, 2015

MIK Celje ob obletnici z novim razvojnim centrom

Podjetje MIK Celje letos praznuje 25-letnico delovanja. Jubilej so obeležili minuli konec tedna, ko so slovesno odprli nov Razvojni center dr. Petra Novaka.

Svoje delo v minulih petindvajsetih letih in načrte za prihodnost so v podjetju MIK Celje predstavili na srečanju z novinarji.

S svojimi izdelki tudi na ameriški trg
Podjetje, ki je imelo svoje začetke v prodaji letvic za uokvirjanje, se je v petindvajsetih letih razvilo v enega vodilnih proizvajalcev stavbnega pohištva in prezračevalnih sistemov. Zaposluje 180 ljudi in ima več kot 120 zunanjih sodelavcev. Večino izdelkov proda na domačem trgu. Svojo prisotnost pa v MIK-u nenehno krepijo tudi na evropskem trgu in na Bližnjem Vzhodu. V prihodnjih letih načrtujejo tudi prodor v Združene države Amerike.

Poleg 25-letnice letos še dve prelomnici
V podjetju MIK praznovanje 25-letnice ni edina priložnost za veselje. Letos namreč obeležujejo tudi deseto obletnico humanitarnega projekta MIK-ova karavana otroškega smeha, kjer vsako leto na letovanje odpeljejo sto socialno ogroženih otrok iz cele Slovenije. Letos bodo brezskrbne počitnice na Debelem rtiču omogočili otrokom iz Savinjske regije. Direktor podjetja Franci Pliberšek pravi, da so zavezani k družbeno odgovornemu delovanju: „To je edini način za prehod v trajnostno usmerjeno gospodarstvo in kakovostno življenje.“ Slednje bodo odslej svojim uporabnikom in kupcem omogočili z razvojem inovativnega stavbnega pohištva in rešitev za prezračevanje v novem razvojnem centru. Poimenovali so ga po slovenskem strojnem inženirju in strokovnjaku za toplotno tehniko Petru Novaku, ki je tudi idejni oče MIK-ovega inovativnega prezračevalnega sistema MIKrovent. (NS)