marec 18, 2016

ŽUPANJA MILENCA KRAJNC V RADIJSKEM SREČANJU

Tokratna gostja srečanja je bila županja Občine Kozje Milenca Krajnc, ki se je odlično znašla med kolegi župani in redkimi ženskimi predstavnicami na tej funkciji. Je županovanje še ena od pretežno moških domen? Morda, vendar so tudi županje izjemno uspešne pri svojem delu.

Županja Občine Kozje Milenca Krajnc se je odlično znašla med kolegi župani in redkimi ženskimi predstavnicami na tej funkciji.

Županja Milenca Krajnc je zanimiva in prijetna sogovornica, z gostiteljico Mimico Kidrič sta spregovorili o prvem letu njenega mandata, o domači občini, ki naslednji mesec praznuje, pa tudi o družini, domu, življenju na Kozjanskem in položaju žensk v naši družbi.

Milenca Krajnc dobro pozna kozjanske kraje, je diplomirana inženirka kmetijstva, ki je kar 15 let opravljala delo kmetijske svetovalke v teh krajih.  Je tudi pobudnica praznika kozjanskega jabolka, ki ima že dolgoletno tradicijo in je ime krajev na Kozjanskem ponesel po vsej Sloveniji. Preden je postala županja, je bila  občinska svetnica in podžupanja, na jesenskih volitvah 2014 pa so ji volilci že v prvem krogu med 4 kandidati namenili več kot 50 odstotkov glasov. Po dobrem letu in pol županovanja se s ponosom ozre nazaj, saj je bilo veliko narejenega za boljše življenje občanov in, tako je prepričana, bo tudi v prihodnje.  Leto 2016 je za Kozje leto obletnic, med drugim bodo proslavili 1000-letnico prve omembe kraja Kozje.

Pri vseh teh obveznostih in dolžnostih, ki jih opravlja, pa je na prvem mestu njena družina, ki ji je pri njenem delu županje v veliko oporo. Več v spodnjem posnetku. (UR)

Galerija slik

Datoteke

ŽUPANJA MILENCA KRAJNC V RADIJSKEM SREČANJU 1. DEL

ŽUPANJA MILENCA KRAJNC V RADIJSKEM SREČANJU 2. DEL

ŽUPANJA MILENCA KRAJNC V RADIJSKEM SREČANJU 3. DEL