marec 24, 2015

Milijon zdravstvenega doma celjski občini

Celjska občina je kot ustanoviteljica Zdravstvenega doma Celje del njegovih presežkov prenesla v letošnji proračun. Gre za milijon 280 tisoč evrov, ki jih je zdravstveni dom pridobil s tržno dejavnostjo. Poteza je sprožila precej razburjenja.

Sprejemanje odloka pospremila burna razprava

Nekateri mestni svetniki so se med burno razpravo spraševali o smotrnosti odloka in opozorili, ali morda ne obstajajo drugi načini in drugi zavodi, katerih ustanoviteljica je občina, ki bi lahko pomagali občinskemu proračunu. Na občinski upravi odgovarjajo, da ostali zavodi nimajo presežkov in poslujejo na meji likvidnosti. Občina namerava omenjeni denar porabiti za socialno varstvene programe. 

Vodstvo Zdravstvenega doma Celje razočarano

Na seji sta svoji stališči predstavila tudi direktorica ZD Celje Alenka Obrul in strokovni vodja Milan Rajtmajer. Nad odločitvijo svetnikov sta bila razočarana. Rajtmajer je dejal, da občina s tem odlokom jemlje denar zdravstvu in da je zdravstveni dom privarčevani denar želel porabiti za obnovo obstoječih prostorov in gradnjo prizidka. Na koncu so celjsi mestni svetniki odlok, ki občini omogoča prenos presežkov zdravstvenega doma Celje v občinsko malho sprejeli, z 20 glasovi za in 12 proti. Razlagi direktorice celjske občinske uprave Tine Kramer o odloku in odzivu direktorice Zdravstvenega doma Celje Alenke Obrul ter strokovnega vodje Milana Rajtmajerja lahko prisluhnete na spodnjih povezavah. (NS)

Datoteke

TINA KRAMER O ARGUMENTIH OBČINE.mp3

ALENKA OBRUL O ODLOČITVI OBČINE.mp3

MILAN RAJTMAJER O RAZOČARANJU.mp3