marec 24, 2017

V Termah Olimia tudi glamurozno kampiranje

V Termah Olimia začenjajo največji naložbeni cikel zadnjih let. Lotili so se prenove in nadgradnje wellnessa Termalija, gostišča Lipa in kampa Natura. V njem bo tudi vse bolj priljubljeni glamping. Naložbe bodo skupaj stale okoli 11 milijonov evrov in pol.

V prenovljeni Termaliji bo v ospredju ponudba za družine z otroki in mladostnike. (Foto: Terme Olimia)

V Termaliji najsodobnejši bazeni z novo savno
Terme Olimia bodo prihodnjih dveh letih bodo povsem prenovile in posodobile Wellness center Termalija. Za naložbo so zagotovile 10 milijonov evrov. Kot poudarja direktor Florjan Vasle, je prenova njihovega najstarejšega bazenskega kompleksa nujna, saj "v obdobju med septembrom in junijem, ko ni odprta Aqualuna, manjka ponudba za mladostnike in družine z otroki.«  V Termah Olimia, ki veljajo za najbolj prestižno slovensko destinacijo za razvajanje oz. za pare, želijo tako zaokrožiti celovito turistično ponudbo. Med 12-timi ponudniki je na javnem razpisu dela dobil konzorcij treh podjetij, ki ga vodi podjetje Lesnina MG iz Ljubljane, dela bodo izvedli v dveh etapah. "Večino, okoli 80 odstotkov investicije, bomo uresničili v letošnjem letu, ko bomo popolnoma porušili in nato ponovno zgradili bazenski in obbazenski del pod tendo, naslednje leto spomladi bomo obnovili še najstarejši del z vhodom, recepcijo in garderobami," napoveduje Vasle. V prenovljeni Termaliji načrtujejo kotičke za različne starostne skupine otrok, posebno pozornost bodo namenili tudi najstnikom, prav tako bodo zgradili dodatno savno za sto ljudi. V času obnove se bodo po Vasletovih besedah potrudili, da bodo dela čim manj vplivala na dobro počutje in udobje gostov.

Luksuzni šotori v kampu Natura
Posodobitve in rekonstrukcije načrtujejo tudi v kampu Natura, ki ga bodo nadgradili z vse bolj priljubljeno glamping ponudbo. "Glamping je v zadnjem času vse bolj v trendu. Postavili bomo 20 modernih šotorov z vso pripadajočo opremo. V okolici teh šotorov bomo zgradili nov bazen, ki bo na voljo samo obiskovalcem tega glampinga, torej gostom višjega cenovnega razreda, na katere računamo predvsem iz dežel Beneluxa," pojasnjuje Vasle. Celotna naložba je vredna blizu milijona evrov. Uresničili jo bodo skupaj s partnerskim podjetjem Adria Mobil, ki bo prispevalo okoli pol milijona evrov vredne nadstandarne šotore, v katerih bo vso potrebno udobje, od bivalnega dela, kuhinje, kopalnice… Terme bodo poskrbele za vso ostalo infrastrukturo. Glamping naj bi zaživel 1. junija.

Osveženo gostišče Lipa
Novo podobo dobiva tudi legendarno, a zdaj že zastarelo gostišče Lipa. "Včasih je bilo to gostišče eno izmed boljših na relaciji Celje - Brežice, danes je daleč od stare slave. Lotili smo se popolne prenove, v enem delu bo sodobna pivnica, v drugem slaščičarna oz. kavarna," razlaga Vasle in dodaja, da bodo za prenovo porabili pol milijona evrov. Prve goste naj bi sprejeli še pred veliko nočjo. (SP)

Galerija slik