februar 19, 2020

Minimalna plača – po odgovore in rešitve v sindikalne pisarne

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo jutri odprla vrata svojih sindikalnih pisarn. Njene strokovne službe bodo na razpolago vsem, tako članom kot nečlanom, ki imajo vprašanja, vezana na letošnji dvig minimalne plače ali pa so pri njihovem izplačilu morda naleteli na kakršnekoli težave.

Pri novostih v zvezi z minimalno plačo je veliko vprašanj, delavci bodo odgovore lahko dobili na jutrišnjem dnevu odprtih vrat. (Foto: Pixabay)

Vsi delavci, ki imajo vprašanja ali težave, vezane na izplačilo minimalne plače, bodo lahko na jutrišnji četrtek odgovore in pomoč dobili v pisarnah Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Strokovne službe bodo na voljo v 14 mestih, tudi v Celju, Mariboru in na Ptuju. Celoten seznam z naslovi pisarn najdete TUKAJ.

Kaj prinesti s seboj?
»Delavke in delavce pozivamo, da s seboj prinesejo svojo plačilno listo za januar 2020 in zaradi lažjih primerjav tudi plačilne liste za december, november in oktober 2019. Prav tako naj imajo s sabo tudi svojo pogodbo o zaposlitvi in morebitne anekse, ki so jih ob dvigu minimalne plače prejeli v podpis. Če imajo možnost, naj prinesejo tudi podjetniško kolektivno pogodbo, ki velja za njihovo podjetje,« pravijo v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, kjer dodajajo, da bo jutrišnji dan odprtih vrat od 9. do 17. ure. (AD)