marec 26, 2020

Ministra Gantar in Cigler v Šmarju pri Jelšah

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je eno od žarišč okužbe s koronavirusom. Vse več stanovalcev je zbolelo, dva sta umrla. To popoldne sta dom obiskala ministra za zdravje ter delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Tomaž Gantar in Janez Cigler Kralj. Kaj sta povedala?

Ministra na obisku v šmarskem domu upokojencev. (Foto: Ministrstvo za zdravje)

Gantar: »Za oskrbovance je dobro poskrbljeno«
V občini Šmarje pri Jelšah je po uradnih podatkih trenutno potrjenih 62 okužb s koronavirusom. Od tega jih je kar 32 med stanovalci tamkajšnjega doma upokojencev, kjer je virus zahteval že tudi dve življenji. Dom, v katerem so ob izbruhu virusa pogrešali pomoč države, o čemer smo pisali TUKAJ, sta danes obiskala pristojna ministra. Kot je povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, sta se želela na lastne oči prepričati o stanju v domu in ukrepih, ki so jih sprejeli za spopadanje z okužbo. Dejal je:

Ob tem je Gantar pohvalil sodelovanje doma in lokalne skupnosti:

Cigler: »Pomembna je tudi psihološka pomoč zaposlenim«
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj pa je po obisku doma podal zahvalo vsem, ki skrbijo za obolele v šmarskem domu, izpostavil pa je tudi izjemen pomen nudenja pomoči njim, predvsem psihološke pomoči:

Cigler je ob tem vse državljane pozval, naj zaposlenim v domovih starejših omogočijo, da v teh težkih časih svoje delo opravljajo nemoteno in strokovno. Ob tem zagotavlja, da svojcem domovi po svojih močeh omogočajo stik oskrbovancev s svojci prek telefonov in preko video klicev. (AD)