avgust 23, 2019

Ministrica Bratuškova na železniškem gradbišču v Laškem

Laško je dopoldne obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Ogledala si je napredek gradbenih del na železniški infrastrukturi v Marija Gradcu. Sprehodila se je tudi po delu gradbišča.

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek na terenu. (Foto: Občina Laško)

Napredek je viden
Delovni stroji v sklopu posodobitve slovenskega železniškega omrežja, vrednega okoli 700 milijonov evrov, od lani brnijo tudi na območju Laškega. Iz laške občine so sporočili, da so že v letu 2001 začeli resnejše prostorske umestitve protipoplavnih ukrepov ter sprejeli lokacijski načrt za območje od železniškega mostu v Laškem do Udmata, ki vsebuje rešitve marijagraškega ovinka in potrebne ukrepe na Savinji. „Del protipoplavnih ureditev je država uredila v letu 2012 s prestavitvijo marijagraškega ovinka za 60 metrov. Lani pa je država oziroma Ministrstvo za infrastrukturo skupaj z Direkcijo za infrastrukturo začela s pospešenim izvajanjem del na odseku Laško-jug,“ so še zapisali. Marija Gradec je pomembna infrastrukturna točka, ki jo je potrebno urediti in s tem zagotoviti ustrezne državne, regijske in lokalne povezave na tem delu laške občine. Danes si je gradbišče ogledala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki se je po njem sprehodila z direktorjem Direkcije za infrastrukturo Damirjem Topolkom, županom Občine Laško Francem Zdolškom in ostalo delegacija. Pravijo, da je napredek v delih viden in da verjamejo v uspešno nadaljevanje. Župan Zdolšek je ob tem dodal:

Po Zdolškovih besedah naložba za zdaj ne presega finančne vrednosti projekta, ki je bila ovrednotena v preteklosti. (NS)