avgust 14, 2015

Je varno odpotovati v Egipt?

Poletno sezono v Egiptu je pokvarila ugrabitev in usmrtitev hrvašega državljana. Ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom zaradi varnosti odsvetuje potovanja v Egipt, pa tudi v druge države, kjer obstaja možnost terorističnih napadov. 

Znana turistična letovišča v Egiptu in okolici so za zdaj po mnenju ministrstva varna, drugih krajev pa se je bolje izogibati.

Turistična središča varna, previdnost ni odveč
Zaradi nedavnih dogodkov v egiptovski prestolnici in okoliških mestih v tej državi Ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom odsvetuje vsa nenujna potovanja v Egipt. Poziv velja za potovanja v Kairo, Aleksandrijo, mesta Zgornjega Egipta, območje severnega in osrednjega Sinaja ter na obmejna območja z Libijo, s Sudanom in z Izraelom. Na slovenskem zunanjem ministrstvu po drugi strani ocenjujejo, da so turistična središča in letovišča za zdaj relativno varna. Slovenskim turistom, ki že bivajo v Egiptu ali okolici, svetujejo previdnost, spremljanje informacij ter upoštevanje navodil organizatorjev potovanj. O varnosti v Egiptu smo se pogovarjali tudi s turističnim vodnikom Srečkom Lovrenčičem, Darko Bezenšek ga je poklical, prisluhnite na spodnji povezavi.

 

Datoteke

SREČKO LOVRENČIČ O VARNOSTI V EGIPTU