Mlada Slatinčanka bo pomagala v Afriki

16.06.2018

Prostovoljci želijo v Gambiji zgraditi prvi karierno-izobraževalni center, kjer bodo ljudem pomagali do novih znanj in večje samostojnosti. (Foto: Otroci sveta)

Barbara Gobec je študentka iz Rogaške Slatine, ki se to poletje odpravlja v Afriko. V Gambiji bo opravljala prostovoljno delo in skupaj z ostalimi prostovoljci pomagala zgraditi prvi karierno-izobraževalni center. V njem bodo se bodo ljudje učili raznih veščin in pridobivali poklicna, praktična in tehnična znanja.

Slatinčanka Barbara Gobec je študentka 2. letnika na Fakulteti za medije in novinarstvo v Ljubljani. To poletje se odpravlja na prostovoljno delo v Afriko. Tja potuje pod okriljem humanitarne organizacije Potuj kot prostovoljec, ki ji lahko kot donator pomagate tudi vi ali vaše podjetje. Kot nam je zaupala, bo pomagala na različnih področjih, od šolstva, zdravstva in še kaj. Delila bo znanje, ob tem pa pravi, da se bo zagotovo od ljudi, ki živijo tam, tudi sama veliko naučila. Še več o njenem odhodu, razlogih zanj in bivanju v tej afriški državi v spodnjem posnetku. Z Barbaro se je pogovarjal Lovro Sadek. (NS)

BARBARA GOBEC O PROJEKTU IN ODHODU V AFRIKO
Štajerski val v sliki