julij 29, 2020

Mladi umetnostni drsalci na mednarodnem kampu v Celju

Celje je to poletje tudi v znamenju umetnostnega drsanja. Mesto gosti mednarodni drsalni kamp, na njem pod vodstvom priznanih trenerjev, Ulle Papp in Toma Dicksona, trenira 46 mladih iz petih držav.

Mladi drsalci iz petih držav pilijo svoje koreografije in osvajajo novo znanje. (Foto: Zveza drsalnih športov Slovenije)

“Veseli me, da smo oteženim razmeram in novi normalnosti navkljub uspeli izpolniti vse norme Mednarodne drsalne zveze in na mednarodni kamp privabiti uveljavljene tuje in domače strokovnjake ter 46 mladih iz 5 držav,” pravi predsednica Zveze drsalnih športov Slovenije Darja Gabrovšek Polajnar.

Mladi iz Italije, Finske, Hrvaške, Bolgarije in Slovenije so se v Celju zbrali v začetku prejšnjega tedna, nova znanja in veščine bodo nabirali še do te sobote. Dvotedenski kamp vodita Ulla Papp s Finske in Američan Tom Dickson. »Pappova je mednarodno uveljavljena strokovnjakinja z več kot 30-letnimi trenerskimi izkušnjami. Dickson je nekdanji umetnostni drsalec in priznan strokovnjak za drsalne spretnosti ter koreografijo. Poleg njiju na kampu sodelujejo še ostali trenerji domačih in tujih klubov,« sporočajo iz Zveze drsalnih športov Slovenije.

Treningi niso le na ledu, pač pa tudi na prostem, v celjskem mestnem parku.

Namen tovrstnega kampa je sicer, kot razlaga Darja Gabrovšek Polajnar, intenzivno delo vrhunskih strokovnjakov z mladimi s ciljem izboljšanja tehnike posameznih skokov in njihovih kombinacij, drsalnih spretnosti ter koreografskih elementov. »Medsebojna primerjava spodbuja tudi željo po boljših rezultatih ter povečuje motiviranost za nadaljnje treninge. Hkrati je to tudi priložnost za izvedbo strokovnega usposabljanja trenerjev, ki na kampu spremljajo drsalce. Za drsalce, stare od 10 do 20 let, udeležba na kampu omogoča tudi druženje s sovrstniki iz različnih držav ter spoznavanje drug drugega,” še pravi predsednica Zveze drsalnih športov Slovenije. (AD)