april 14, 2017

Mladi vse bolj odgovorni kolesarji

Z regionalnimi prireditvami se zaključuje letošnja vseslovenska akcija Varno na kolesu. Z njo so najmlajše opozarjali na potrebno prometno znanje, jih spodbujali k varnemu samostojnemu vključevanju v promet in uporabi kolesa v vsakdanjem življenju. 

Akcija Varno na kolesu poteka že peto leto, v tem času je združila že več kot 10 tisoč mladih kolesarjev in kolesark z okoli 250 osnovnih šol.

Slovenjebistriški učenci prejeli najvišjo nagrado
Letos je v akciji sodelovalo okoli 3 tisoč otrok iz vse Slovenije, od tega več kot 100 otrok iz 20-ih osnovnih šol na območju Podravja in Pomurja, ki so so se zbrali na zaključni prireditvi v Gorišnici. Najboljšim so podelili priznanja in nagrade za raziskovalne naloge, ki so jih skozi leto pripravljali na temo varne vožnje na kolesu. Prvo nagrado s 300 evrov vredno donacijo je prejela OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, drugouvrščena je šola iz Svetega Tomaža, tretja pa gostiteljica prireditve OŠ Gorišnica. Predstavnik organizatorja programa Varno na kolesu, Bojan Žibert iz družbe Butan plin, je na prireditvi poudaril, da na mladih svet stoji: "Okolje veliko pričakuje od mladih generacij in program Varno na kolesu sporoča, česa se je vredno učiti, kam je vredno usmerjati našo pozornost. Za odgovor na vprašanje, kako se pravilno učiti, imamo danes z nami najboljše mentorje posameznih osnovnih šol iz regije, katerim gre še posebna zahvala za dobro delo. Ocena in nagrade so le del motivacije, največja nagrada naj ostane varna pot domov." Sklepno dejanje s podelitvijo nagrad desetim najboljšim osnovnim šolam bo na veliki zaključni prireditvi, ki bo 25. maja 2017 v ljubljanskem Koloseju. (SP)