februar 1, 2020

Mlekarna Celeia išče novo Mlečno kraljico

V Mlekarni Celeia bodo izbrali že 13. Mlečno kraljico Zelene doline Slovenije. Razpis so že objavili, mi pa smo ob tem pri aktualni mlečni kraljici, Laščanki Juliji Knez, preverili, kako je minilo njeno leto s krono na glavi.

Kateri punci bo Julija Knez predala krono mlečne kraljice? (Foto: Mlekarna Celeia)

Mlečna kraljica je ambasadorka uravnotežena načina prehranjevanja, ki je, kot pravijo v Mlekarni Celeia, povezano tudi z uživanjem slovenskih mlečnih izdelkov brez gensko spremenjenih organizmov. Julija Knez iz Laškega bo lento predala spomladi, ko bo dobila svojo naslednico. »K prijavi na natečaj vabimo mlada dekleta, ki jim je blizu kmetijstvo, poznajo mlečno industrijo in mlečne izdelke ter z veseljem stopijo pred ljudi in jih osveščajo o pomenu življenja v sozvočju z naravo,« pravijo v Mlekarni Celeia, ki je največja mlekarna v lasti slovenskih kmetijskih zadrug. Razpis in navodila za prijavo najdete TUKAJ. Če še oklevate, vas za prijavo morda navduši aktualna mlečna kraljica Julija Knez. Čeprav je iz Laškega, ki je bolj kot po mleku znano po pivu, pravi, da je bila promocija mleka in mlečnih izdelkov naloga, pisana njej na kožo. Prisluhnite ji v spodnjem posnetku, z njo se je pogovarjala Katja Žolgar. 



Mlečna kraljica bo tudi letos v brezplačno uporabo za leto dni dobila avto Peugeot, da se bo lahko brezskrbno vozila na dogodke po vsej Sloveniji in promovirala slovensko mleko in mlečne izdelke. (Foto: Mlekarna Celeia)