marec 4, 2020

Mlekarna Celeia z izgubo, dodatnih odpuščanj ne bo

Mlekarna Celeia je v letu 2019 povečala prihodke, a je leto vseeno zaključila z izgubo. V družbi, ki trenutno zaposluje 209 ljudi, so lani odpuščali, letos ukinitev delovnih mest ne načrtujejo.

Mlekarna Celeia pred novimi razvojnimi izzivi. (Foto: Radio Štajerski val)

Cilj: povečanje prihodkov in strateški razvoj
Dosedanji podatki o poslovanju v lanskem letu kažejo, da so se prihodki Mlekarne Celeia v letu 2019 povečali, a se je leto vseeno zaključilo z izgubo. Točne številke še niso znane, saj podatke še revidirajo. V letu 2020 se osredotočajo na tri ključne smeri: zmanjševanje vseh vrst stroškov, povečevanje prihodkov in dodane vrednosti ter strateški razvoj. Z aktivnostmi so začeli v drugi polovici lanskega leta, takoj je na direktorski stolček sedel novi direktor Vinko But, zato učinki niso bili celoletni, vsekakor pa kažejo na pozitiven trend. Ta se nadaljuje tudi v letošnjem letu, so sporočili iz Mlekarne Celeia.

Letos brez odpuščanj
Po navedbah Mlekarne Celeia je družba zaključila poslovno preobrazbo na področju zmanjševanja stroškov kadrov. Število zaposlenih je v skladu z predvidenim načrtom, so sporočili iz podjetja, ki trenutno zaposluje 209 oseb. Koliko ljudi so lani odpustili, v Mlekarni Celia za naš radio niso razkrili. Po poročanju STA-ja pa družba lani ni podaljšala pogodbe 12 zaposlenim za določen čas, 11 ljudem so prekinili delovno razmerje za nedoločen čas. Letos odpuščanj v Mlekarni Celeia, kot so nam zatrdili, ne načrtujejo, bo pa pogoje za upokojitev izpolnilo 9 oseb, njihovo delo bodo prerazporedili na preostalih 200 sodelavk in sodelavcev. (SP)