oktober 13, 2020

Množična okužba zaposlenih v celjski bolnišnici: kako poteka delo?

V Splošni bolnišnici Celje so včeraj potrdili množični izbruh okužbe s covidom-19 med zaposlenimi. Na oddelku, kjer skrbijo za bolnike s koronavirusom, je okuženih 16 medicinskih sester in trije zdravniki.

V celjski bolnišnici je okužba med zaposlenimi na infekcijskem oddelku. Potrdili so jo pri 16 medicinskih sestrah in treh zdravnikih. (Foto. Radio Štajerski val)

V pripravi razširitev kapacitet za covid bolnike
Na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Splošni bolnišnici Celje delo poteka v spremenjenih razmerah. Strokovni direktor Franc Vindišar je za naš radio potrdil, da je kader številčno prepolovljen, pri čemer razlaga:

Celjska bolnišnica trenutno razpolaga s 15 navadnimi posteljami za covid bolnike in petimi na intenzivni negi. O tem, koliko še lahko razširijo kapacitete, Vindišar pravi:

Kako pa je z zagotavljanjem ostalih programov v bolnišnici?

Razmere se tudi v celjski bolnišnici tako zaostrujejo. Strokovni direktor zato tistim, ki še vedno ne verjamejo v virus, odgovarja:

„Vse pozivam, da se dosledno držijo predpisanih ukrepov, kajti le na ta način bodo lahko pomagali tudi zdravstvenemu sistemu, samo zdravstveni sistem tega ne bo mogel zdržat,“ še dodaja Vindišar. (NS)