avgust 22, 2019

Moja dežela – lepa in gostoljubna; danes ocenjevanje Šmarja

Šmarje pri Jelšah se poteguje na naziv najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta v Sloveniji, v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna. Danes ga bo obiskala ocenjevalna komisija Turistične zveze Slovenije.

Kalvarija s cerkvijo svetega Roka je osrednja turistična točka Šmarja pri Jelšah, pred leti so razglasili tudi za eno od sedmih čudes Slovenije. (Foto: Štajerski val)

Kaj vse bodo pokazali?
Šmarje pri Jelšah letos prvič sodeluje v akciji Turistične zveze Slovenije »Moja dežela, lepa in gostoljubna«. Za naziv se poteguje v kategoriji manjših mest. V nedavnem spletnem glasovanju je Šmarje zmagalo – danes ga bo tako obiskala državna ocenjevalna komisija. V Turističnem društvu Šmarje pri Jelšah, ki je Šmarčane prijavil v akcijo, veliko podatkov o tem, kaj vse bo komisijo zanimalo, nimajo, gotovo pa si bo ogledala osrednje turistične točke. Predsednica društva Melita Meh Mastnak nam je ob tem povedala:

V akciji poleg urejenosti kraja ocenjujejo tudi gostoljubje, kar pa predsednici turističnega društva ne povzroča sivih las:

O Šmarčanih komisija, kateri kraji pa so v spletnem glasovanju?
Kako se bo Šmarje pri Jelšah odrezalo v tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna, sicer po današnjem ocenjevanju še ne bo znano. Razglasitev zmagovalcev bo šele novembra. O pričakovanjih pa Meh Mastnakova pravi:

V kategoriji manjših mest, kjer tekmuje Šmarje pri Jelšah, bo zmagovalca določila strokovna komisija, v nekaterih kategorijah pa ga imate možnost izbrati tudi vi. Mogoče je že spletno glasovanje. Med večjimi mesti iz našega dela države tekmujejo Celje, Velenje in Maribor, med zdraviliškimi kraji pa Podčetrtek, Rogaška Slatina, Laško, Zreče in Dobrna. Glasujete lahko TUKAJ. (AD)