avgust 4, 2020

41 otrok iz Rogaške še v karanteni, ostalo delo vrtca nemoteno

V Vrtcu Rogaška Slatina, kjer so prejšnji teden odkrili okužbe z novim koronavirusom, novih primerov v zadnjih dneh ni bilo. Otroci in zaposleni, ki so v karanteni, so doma, ostale aktivnosti v vrtcu so nemotene, ob strogih varnostnih ukrepih.

V vrtcih so stroga varnostna pravila, sicer pa aktivnosti potekajo kar se da nemoteno. (Foto: Vrtec Rogaška)

Spomnimo, prvo okužbo pri enem od otrok so v enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina odkrili prejšnjo sredo, dan zatem so jo potrdili še pri dveh strokovnih delavkah. Zaradi preprečitve morebitnega širjenja okužbe so za 41 otrok odredili karanteno, prav tako za 6 strokovnih delavk. Vsi še ostajajo v karanteni, za ostale otroke pa je vrtec odprt. Delo v njem je nemoteno, posvečajo pa posebno pozornost varnosti. Ravnateljica Magdalena Plavčak je za naš radio povedala:

V celjski vrtec Tončke Čečeve, v enoto Center, pa se je lahko danes znova vrnila skupina otrok, ki so ji karanteno odredili 22. julija. Po poročanju nacionalne televizije sta se vrnila le dva otroka, vse tri strokovne delavke, ki so bile prav tako v karanteni, pa zdaj koristijo dopust.

In še najnovejši podatek o številu novo potrjenih okužb v Sloveniji. Po podatkih Vlade so včeraj opravili 890 testov, pozitivnih je bilo 9. Po 3 okužbe so po informacijah Covid sledilnika potrdili v občinah Hrastnik in Velenje, po 1 pa v občinah Ljubljana, Kranj in Dol pri Ljubljani. (AD)