april 28, 2022

V Rogatec na Zeleni Festival

V Muzej na prostem Rogatec se v soboto, 30. aprila, po dveh letih znova vrača 5. Zeleni festival s sejmom semen, sadik in zelišč ter z delavnicami, predavanji in kulinariko. Ljubitelje vrtnarjenja vabijo na ogled rogaške konjušnice, popeljali jih bodo tudi na izlet s cestnim vlakcem po okoliških krajih.

Na stojnicah pričakujejo preko 20 ponudnikov s sadikami, semeni, zelišči, vrtnim orodjem, z izdelki iz zelišč in drugimi darovi narave. (Foto: Muzej na prostem Rogatec) 

5. Zeleni festival v Muzeju na prostem Rogatec prinaša sejem semen, sadik, zelišč in vrtnih pripomočkov. Tokrat se bo predstavilo več kot 20 ponudnikov. Poleg pestre ponudbe na stojnicah pripravljajo tudi zanimiv program s predavanji, strokovnimi in doživljajskimi delavnicami ter kulinariko, napoveduje Nives Brezovnik iz Zavoda za turizem, kulturo in razvoj Rogatec:

Na Zelenem festivalu v Rogatcu se po napovedih Brezovnikove obetajo tudi delavnice za najmlajše, na ta dan bodo odprli vrata bližnje konjušnice ter obiskovalce s cestnim vlakcem popeljali na izlet pod Donačko goro in Žahenberc ali k ribniku Žabnik.

Kot pravi Brezovnikova , bo vstopnina na sejem po muzejskem ceniku. Prireditev bo v Muzeju na prostem Rogatec v soboto od 10. do 17. ure. Podrobnejši program prireditve najdete TUKAJ. (SP)


Na stojnicah bodo lokalni in drugi razstavljalci predstavljali raznovrstne izdelke, med drugim naravno kozmetiko, naravne čaje, sirupe ter ostale izdelke, povezane z naravo. (Foto: Muzej na prostem Rogatec)