september 6, 2018

Aeroklub Celje praznuje jubilej in se veseli novega hangarja

Za Aeroklub Celje je letošnje leto posebno, obeležuje namreč 90-letnico delovanja, ob tem pa se člani kluba veselijo tudi novega hangarja. Zgradili so ga po požaru, ki je pred dvema letoma popolnoma uničil starega. Praznovali bodo to soboto z dnevom odprtih vrat na letališču v Levcu v Celju.

Aeroklub Celje bo 90-letnico počastil z dnevom odprtih vrat na letališču v Levcu. (Foto: Radio Štajerski val)

Zanimanje za letenje je veliko
Aeroklub Celje šteje približno 160 članov. Njihova letalska šola je ena največjih v Sloveniji, ki zainteresiranim nudi možnost pridobitve licence za letenje. Lani so izšolali 10 jadralnih pilotov in 4 pilote motornih letal. Zanimanje za letalstvo je po besedah predsednika kluba Bojana Andrejaša precejšnje, predvsem med mladimi. Ker je letalstvo drag šport, ga skušajo narediti čim bolj dostopnega. Mladim omogočajo, da lahko polovico potrebnih ur za pridobitev licence za pilota jadralnega letala oddelajo na letališču. Pomagajo pri košnji trave, čiščenju, barvanju in drugem vzdrževanju.

Praznujte z letalci
Celjski letalci bodo to soboto jubilej kluba praznovali z dnevom odprtih vrat na domačem letališču v Levcu. Na ogled bodo postavili svoja letala in ponosno razkazali novi hangar, v katerem bodo tudi prostori in učilnice za izobraževanje novih pilotov. Vabijo vas, da se jim pridružite in se veselite z njimi. Obiskovalci si boste lahko ogledali atraktivne polete, z letali se boste lahko tudi popeljali. Več podrobnosti o sobotnem dogajanju najdete TUKAJ. Tisti, ki vas letalstvo še posebej zanima, pa prisluhnite spodnjemu posnetku. Nina Slak se je z Bojanom Andrejašem pogovarjala o ceni licence za pilota motornega in jadralnega letala, pa tudi o tem, koliko sploh stane nakup letala. (NS)

Galerija slik

Datoteke

KLEPET Z BOJANOM ANDREJAŠEM