december 21, 2018

Ahac z Droginimi vložninami na pomoč ljudem v stiski

Podjetje Ahac je praznovanje 40-letnice proizvodnje vložnin Droga v proizvodnem obratu Gosad v Središču ob Dravi obarvalo tudi dobrodelno. Humanitarnemu društvu Enostavno pomagam je danes predalo donacijo vložnin v višini 5.000 evrov.

Direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc (na sredini) je predsedniku Humanitarnega društva Enostavno pomagam Milanu Niniću (desno) predal v družbi kuharske mojstrice Ane Žontar Kristanc. (Foto: Ahac)

Za ljudi tudi v manj lepih trenutkih
V podjetju Ahac so v dobrodelno akcijo, s katero želijo pomagati ljudem v socialni stiski, vključili tudi potrošnike. Donacije so tako zbirali tudi preko nagradne igre Droga – 40 let dobrot, ki je minule tri mesece potekala po vsej Sloveniji. Za vsak unikaten poslan MMS v nagradni igri je podjetje Ahac Humanitarnemu društvu Enostavno pomagam podarilo 10 centov za socialno šibkejše družine in posameznike. Sodelujoči v nagradni igri so na ta način lahko podprli dobrodelni projekt, hkrati pa so se potegovali tudi za privlačne nagrade. Dobrodelno akcijo je pospremila jubilejna kampanja Droga – 40 let dobrot, ki so jo skozi koncept ambasadorstva pripravili skupaj s priznano kuharsko mojstrico Ano Žontar Kristanc, znano iz oddaj Anina kuhinja. Direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc je ob današnji predaji donacije dejal: „V podjetju Ahac postavljamo vselej v ospredje človeka. Ljudem želimo sporočiti, da smo tu zaradi njih v lepih in manj lepih trenutkih življenja. Zavedamo se, da so med nami družine in posamezniki, ki potrebujejo ozimnico v mrzlih, zimskih dneh in hvaležni smo, da jim imamo možnost pomagati.“

Predaje donacije na podjetju AHAC se je udeležila tudi ambasadorka BZ Droga, kuharska mojstrica Ana Žontar Kristanc, avtorica kuharskih oddaj Anina kuhinja, ki pri kuhi uporablja vložnine Droga. 

Pomagali bodo več kot 100 posameznikom in družinam
V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam, kjer imajo te dni veliko dela z dostavo daril iz Božičkove tovarne daril otrokom iz socialno šibkih družin, so bili donacije zelo veseli. Predsednik društva Milan Ninić je povedal: „Ponosen sem, da je podjetje Ahac izbralo prav naše društvo, saj nam je to potrditev, da delamo dobro in da je naše delo opaženo. Za prejeto donacijo v obliki vložnin Droga smo seveda zelo hvaležni, saj bomo z njo lahko pomagali več kot 100 posameznikom in družinam iz socialno šibkejših okolij.“ (NS)