oktober 12, 2021

ALJOŠA BAGOLA: IZGORELOST ME JE PREOBRAZILA, NE PORAZILA

Aljoša Bagola je eden najuspešnejših ustvarjalcev v slovenskem oglaševanju. Za svoje delo je prejel več kot sto nagrad in bil lani razglašen za slovenskega kreativnega direktorja desetletja, v teh dneh pa je postal še fatalni moški leta 2021. Šel je skozi izgorelost, ki ga močno spremenila. Svojo izkušnjo je opisal v knjigi Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, ki podira rekorde v prodaji in pri izposoji v knjižnicah. 

Aljoša Bagola, fatalni moški 2021, in Tanja Jurjec, gostiteljica radijskega srečanja

»Izgorelost je samoohranitveni ukrep, kjer ti življenje z bolečino prišepne, da te ima rado in da te hoče imeti za koristnega sopotnika na tvoji poti do edinstvenosti.«

Rojen Prekmurec, ki danes z družino živi v Ljubljani, pravi, da se je največ veščin za življenje naučil v družinski “oštariji” Ajda sredi majhne prekmurske vasi Cankova, kjer se je v skozi živahen in naporen gostilniški vsakdan, poln srečevanj in žvrgolenja zgodb, naučil dragocenih veščin komuniciranja in pripovedovanja zgodb. V zadnjem času se Aljoša Bagola posveča predvsem predavateljstvu, svetovanju o kreativnosti in pisanju. Novembra bo izšla njegova druga knjiga. 

Prisluhni Aljoši Bagoli v posnetku radijskega srečanja. Na srečanje ga le nekaj dni potem, ko so mu bralci revije Obrazi/Avenija podelili naslov Fatalni moški 2021, povabila Tanja Jurjec.