november 8, 2022

Andrej Kos za spremembo na čelu občine Oplotnica

Na novinarski konferenci je to popoldne svojo kandidaturo za župana občine Oplotnica predstavil Andrej Kos. Na županski stolček je želel sesti že pred štirimi leti, takrat je dobil nekaj manj kot 42 % glasov. 

Andrej Kos si na županski stolček želi iz gospodarskih vod. Po poklicu je sicer geodet. (Foto: Štajerski val)

Andrej Kos kandidira kot neodvisni kandidat, a ima podporo strank SDS in NSi. Pravi, da je po 16 letih županovanja Matjaža Orterja čas za spremembo na čelu občine. Ob tem pravi:

Andrej Kos ob tem pravi, da si v občini, ki šteje le nekaj več kot 4 tisoč prebivalcev, želi več sodelovanja, iz svojega programa pa izpostavlja:

Med ostalimi projekti, ki jih obljublja, če bo postal župan, med drugim našteva še gradnjo pločnika Oplotnica–Malahorna, postavitev otroških igral po vsej občini, pripravo dokumentacije za dom starejših, gradnjo kolesarskih poti, oživitev grajskega dvorišča s prireditvami, razpis štipendij za uspešne dijake in študente ... Napoveduje, da bo poklicni župan, med njegovimi prvimi potezami pa bo, kot pravi, zamenjava direktorja občinske uprave.

Andrej Kos je na novinarski konferenci svoj program predstavil v družbi nekaj svojih podpornikov. (Foto: Štajerski val) 

Oplotnica ima sicer tri županske kandidate. Poleg Kosa kandidirata še aktualni župan Matjaž Orter in Džuro – Stanislav Volčič, ki pa novinarjem svojega programa še nista predstavila. (AD)