september 27, 2020

Anin dvor v Rogaški letos beleži večji obisk

Anin dvor v Rogaški Slatini ni le prostor za prireditveno dvorano, je tudi dom petim muzejskim zbirkam. Letos so si jih ogledali večinoma slovenski gostje. Z njimi pa Anin dvor beleži tudi porast obiska.

Anin dvor skriva tudi pet muzejskih zbirk. (Foto: FB Anin dvor)

Svetovni dan turizma je. Letos je v Sloveniji v ospredju domači turizem. Koronavirus je prinesel turistične bone, zaradi česar je marsikdo raziskoval kotičke Slovenije. V Aninem dvoru v Rogaški Slatini letos beležijo več obiskovalcev kot lani – od 500 do 600 na mesec. Med njimi prevladujejo slovenski turisti, ki so bili minula leta v manjšini. Obisk Aninega dvora je, kot pravi v. d. direktorja Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Dino Markovinovič, zanimiv tako za domače kot tuje goste. Zakaj?

Tako lahko domačini spoznavajo zanimivosti iz preteklosti svojega kraja, ki jih še niso poznali. Gostje od drugod pa dobijo celostno sliko Rogaške, ki jo sestavljajo steklo, mineralna voda in zdraviliška tradicija, še pravi. Muzej v Aninem dvoru pa želijo po Markovinovičevih besedah še dopolniti:

Želje in cilji pa so, kot dodaja, tesno povezani z nedavno pridobljenim denarjem na razpisu gospodarskega ministrstva. Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina je na njem prejel dobrih 230.000 evrov. Denar je namenjen digitalizaciji kulturne dediščine. Zavod pa je pridobil denar tudi na razpisu Slovenske turistične organizacije – iz tega naslova bodo lahko 61.000 evrov namenili digitalni promociji destinacije na domačem in dveh tujih trgih. Od obeh razpisov pa si obetajo predvsem več obiskovalcev in turistov v Rogaški Slatini, boljšo turistično ponudbo in izboljšano kakovost turistične destinacije. (TMG)

Galerija slik