september 21, 2022

Anže Logar v boj za predsednika države

Vložena je četrta predsedniška kandidatura. Podpise podpore je na Državno volilno komisijo danes odnesel Anže Logar.

»Predlogu kandidature je priloženih 12.977 ustrezno potrjenih in podpisanih obrazcev podpore volivk in volivcev,« so ob vložitvi kandidature poslanca Anžeta Logarja sporočili iz Državne volilne komisije. Logar kandidira s podpisi volivcev, uživa pa, kot pravi, tudi podporo matične stranke SDS.

»V prvi vrsti bom v svojem mandatu, v kolikor mi ga bodo volilci in volivke namenili, poskrbel za oblikovanje gospodarskega okolja, ki bo omogočil razvoj gospodarstva, inovativnosti in spodbujal, da mladi najdejo v Sloveniji svojo priložnost. Drugo pomembno področje bodo v mojem mandatu mladi. Vse aktivnosti bodo prežete z vključitvijo mladih v dialog in soustvarjanje naše prihodnosti. Tretja točka je vprašanje varnosti in zunanje politike. V sklopu tega menim, da nas čaka kar nekaj nalog. Četrta točka je zelena preobrazba,« je ob vložitvi kandidature sporočil Logar in dodal, da bo vse štiri točke povezal še v moto svoje kampanje – Sodelujmo za prihodnost.

Logar je četrti, ki je vložil svojo predsedniško kandidaturo. Pred njim so to storili že Gregor Brezenšek ml., Janez Cigler Kralj in Vladimir Prebilič. (AD)