september 21, 2022

Anže Logar v boj za predsednika države

Vložena je četrta predsedniška kandidatura. Podpise podpore je na Državno volilno komisijo danes odnesel Anže Logar.

Anže Lokar je aktualni poslanec SDS-a. V prejšnji vladi je bil zunanji minister. (Foto: FB Anže Logar)

»Predlogu kandidature je priloženih 12.977 ustrezno potrjenih in podpisanih obrazcev podpore volivk in volivcev,« so ob vložitvi kandidature poslanca Anžeta Logarja sporočili iz Državne volilne komisije. Logar kandidira s podpisi volivcev, uživa pa, kot pravi, tudi podporo matične stranke SDS.

»V prvi vrsti bom v svojem mandatu, v kolikor mi ga bodo volilci in volivke namenili, poskrbel za oblikovanje gospodarskega okolja, ki bo omogočil razvoj gospodarstva, inovativnosti in spodbujal, da mladi najdejo v Sloveniji svojo priložnost. Drugo pomembno področje bodo v mojem mandatu mladi. Vse aktivnosti bodo prežete z vključitvijo mladih v dialog in soustvarjanje naše prihodnosti. Tretja točka je vprašanje varnosti in zunanje politike. V sklopu tega menim, da nas čaka kar nekaj nalog. Četrta točka je zelena preobrazba,« je ob vložitvi kandidature sporočil Logar in dodal, da bo vse štiri točke povezal še v moto svoje kampanje – Sodelujmo za prihodnost.

Logar je četrti, ki je vložil svojo predsedniško kandidaturo. Pred njim so to storili že Gregor Brezenšek ml., Janez Cigler Kralj in Vladimir Prebilič. (AD)