julij 11, 2020

Bližajo se poletni tabori v Kozjem

Na poletnih otroških taborih v osrčju neokrnjenega Kozjanskega parka bodo lahko počitnikarji tudi letos preživljali svojevrstne poletne počitnice ob druženju, športu, igri in tabornem ognju.

Takole je bilo na taboru v Kozjem pred štirimi leti. (Foto: Radio Štajerski val)

Letos pet kampov
Poletne tabore v Kozjem za otroke, stare od 6 do 15 let, že 12. leto pripravljajo mladi iz Zavoda za šport, izobraževanje, kulturo in turizem (ŠIK) Kozjansko. Obiskujejo jih otroci iz vse Slovenije, ki se na Kozjansko radi vedno znova vračajo. Zaradi korona krize bodo tabori letos le v treh terminih, v katerih bodo počitnikarji izbirali med petimi kampi, razlaga Blaž Hartl iz ŠIK-a Kozjansko:

Za tabornike bo skrbelo šest animatorjev, ki bodo pri vseh aktivnostih sledili navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih služb.

 Na nogometnem taboru bodo otroci spoznavali osnove nogometne igre. (Foto: fb Poletni tabori Kozje)

Od športa do druženja ob tabornem ognju
V šestih dneh druženja bodo mladi počitnikarji v osrčju neokrnjene narave Kozjanskega parka doživeli marsikaj zanimivega, od športa, igre, ustvarjanja in druženja ob tabornem ognju, napoveduje Hartl.

Prijave za poletne tabore v Kozjem so že odprte, trenutno je za aktivno preživljanje počitnic v naravi prijavljenih 80 otrok. Prvi tabor se bo v večnamenskem športnem parku v Kozjem začel konec meseca, naslednja dva bosta v prvi polovici avgusta. Več TUKAJ.