oktober 2, 2018

Bojan Šrot verjame v šesti uspeh na županskih volitvah

Dopoldne je uradno kandidaturo za župana v Celju napovedal aktualni celjski župan Bojan Šrot. Za razliko od minulih petih mandatov bo tokrat kandidiral s svojo stranko, Celjsko županovo listo, ki jo je ustanovil pred dvema mesecema. Verjame, da mu bo uspelo tudi šestič.

Celjska županova lista ima trenutno okoli 400 članov. Šrot pričakuje, da jih bo do volitev med 700 in 800. (Foto: Radio Štajerski val)

Bojan Šrot je na čelu Mestne občine Celje zadnjih 20 let. Na vseh dosedanjih lokalnih volitvah je kandidiral na listi stranke SLS, iz katere pa je sredi tega mandata izstopil. Na tokratnih lokalnih volitvah se bo za glasove volivk in volivcev v Celju boril s svojo stranko, Celjsko županovo listo. Zakaj se je odločil, da ponovno kandidira in zakaj verjame, da mu bodo volivci znova namenili svoj glas?



Glede usmerjenosti stranke in ciljih na lokalnih volitvah pa pravi:



Na predstavitvi Šrotove kandidature je bilo tudi nekaj kandidatov za svetnike in svetnice v celjskem mestnem svetu. Med vidnejšimi in bolj znanimi obrazi v celjski lokalni politiki sta tudi nekdanji član celjskega SDS-a Janko Požežnik in nekdanji član stranke SLS Srečko Erjavec. Sicer pa Šrot o ekipi pravi:




Del ekipe Šrotove Celjske županove liste.

Za zdaj so kandidaturo v Celju napovedali štirje kandidati. Poleg aktualnega župana Bojana Šrota še Sandi Sendelbah z listo Odprto Celje, Marko Zidanšek iz SLS in Branko Verdev, član stranke SD. O njihovih kandidaturah v povezanih prispevkih spodaj. (NS)

POVEZANI PRISPEVKI:

Sandi Sendelbah za županski stolček v Celju
V Celju v župansko tekmo tudi Marko Zidanšek
Za županski stol v Celju tudi Branko Verdev