oktober 29, 2018

Branko Kidrič po sedmi županski mandat

Aktualni župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič se bo na novembrskih lokalnih volitvah potegoval za nov, že sedmi mandat na čelu občine. V volilno bitko se podaja z ambicioznim programom, v katerem je 40 projektov. Predstavil ga je na dopoldanski novinarski konferenci.

Branko Kidrič se v volilno bitko podaja z ambicioznim programom, v katerem je 40 projektov. (Foto: Radio Štajerski val)

Branko Kidrič tudi na tokratnih županskih volitvah kandidira kot nestrankarski kandidat. Podporo so mu izkazale stranke SLS, SDS, DeSUS, Nsi in SMC ter Nestrankarska lista za razvoj Toneta Plevčaka. Kot pravi Kidrič, se je za kandidaturo med drugim odločil, ker mu je z ekipo v iztekajočem se mandatu uspelo uresničiti celoten program, ki si ga je zastavil pred prejšnjimi volitvami:

Ti se nanašajo na štiri različna področja. Na cestno-komunalnem področju izpostavlja 22 projektov, med drugim drugo fazo obnove lokalne ceste na Zdraviliškem trgu in gradnjo sedmih novih povoznih krožišč. Na področju turizma in promocije je v programu zapisanih 7 projektov. Med odmevnejšimi je izgradnja razglednega stolpa Kristal na novi lokaciji, in sicer na degradiranem območju nekdanjega mizarstva, ki naj bi ga združili z gradnjo nadhoda Sonce. Na področju družbenih dejavnosti je sedem projektov, med njimi izgradnja telovadnice pri Osnovni šoli Sveti Florjan, na področju gospodarske dejavnosti pa zagotavljanje novih delovnih mest z vzpostavitvijo gospodarske cone Ratanska vas. Kidrič ob tem dodaja:

Branko Kidrič bo imel na volitvah eno protikandidatko, Andrejko Flucher iz stranke SD. (NS)