junij 13, 2019

Brezplačni prevozi za starejše občane tudi v Laškem

V Laškem bodo v ponedeljek začeli projekt Prijateljstvo, s katerim bodo socialno šibkim starejšim in gibalno oviranim občanom omogočili brezplačen prevoz. Izkoristili ga bodo lahko za opravke na območju laške občine, kot so obisk zdravnika, trgovine ali javnih ustanov.

Projekt Prijateljstvo, v okviru katerega bodo nudili brezplačne prevoze za občane, bodo v Laškem začeli 17. junija. (Foto: Radio Štajerski val)

Po opravkih s taksijem
Ideja, da bi starejšim in gibalno oviranim občanom ponudili možnost brezplačnega prevoza, je v Laškem klila že nekaj časa, naposled jo bodo začeli uresničevati. Želja je, da bi spodbudili aktivno življenje, vzpostavili medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje in solidarnost. Prevoze, ki bodo možni zgolj na območju laške občine, so zaupali ponudniku Taksi službe iz območja občine Laško. Uporabniki bodo morali prevoz načeloma naročiti tri dni prej, pravi direktorica občinske uprave Tina Rosina:



Posameznik bodo lahko brezplačen prevoz koristili trikrat na mesec. Rezervirajo ga lahko na telefonski številki 051/30 50 20. Prevozi bodo sicer možni ob delavnikih med 7. in 16. uro, ob vikendih in praznikih pa ne. Za vključitev v projekt Prijateljstvo se morajo uporabniki pred tem registrirani na občini Laško ali poklicati številko 03/ 733 87 00. (NS)