september 13, 2018

Celjani po opravkih tudi s KolesCEm

Celjani se lahko odslej po opravkih odpravijo tudi z izposojenimi mestnimi kolesi. Zaživel je sistem KolesCE. Na osmih lokacijah je za zdaj na voljo 35 koles, navadnih in električnih. Kmalu bo postaj za izposojo še več, prav tako bo celjska občina kupila dodatna kolesa.

Kolesa si je za zdaj možno izposoditi na osmih lokacijah, med drugim na Prešernovi ulici v središču mesta. (Foto: Radio Štajerski val)

Kje so postajališča?
Mestna občina Celje je za sistem javne izposoje koles kupila 66 klasičnih in 34 električnih koles. V obtoku jih je za zdaj 35. Urediti namerava 17 postajališč, na katerih si bo kolesa možno izposoditi. Trenutno je delujočih osem in so pri Splošni bolnišnici Celje, na Dečkovi cesti, pri Dvorani Zlatorog, na Muzejskem trgu, na Prešernovi ulici, na Krekovem trgu, na glavni avtobusni postaji in na Ljubljanski cesti. Sistem se imenuje KolesCE in deluje preko globalnega sistema nextbike.

Kmalu še v Žalcu in v Laškem
V Sloveniji je franšizo za to platformo pridobilo podjetje Nomago s sistemom NomagoBikes. Vzpostavili so programsko opremo za podporo uporabnikom ter aplikacijo nextbike, preko katere se uporabnik registrira in poravna letno članarino za uporabo sistema KolesCE. Aplikacija je dostopna v trgovini Google Play in iStore. Registrirate se lahko tudi preko klicnega centra. Letna članarina za navadna kolesa znaša 10 evrov, članarina za uporabo navadnih in elektrčnih koles pa 20 evrov. Poleg Celja se je za isti sistem odločilo še 7 okoliških občin. V kratkem ga bodo vzpostavili v Žalcu in Laškem. To pomeni, da si bodo lahko uporabniki kolo recimo sposodili v Laškem in se odpeljali v Celje, tam pa ga bodo parkirali na enem izmed postajališč. Nad servisiranjem in razvažanjem koles ter 24-urno podporo uporabnikom bo bdelo podjetje Nomago, ki bo vzpostavilo programsko opremo. (NS)

Galerija slik