april 11, 2019

Celjani praznujejo

Današnji 11. april je praznik Mestne občine Celje. Na ta dan leta 1451 je Friderik II. takratni trški naselbini podelil mestne pravice. Celjani bodo praznik proslavili z nocojšnjo slovesnostjo in podelitvijo občinskih priznanj. Je pa praznik tudi priložnost za razkritje razvojnih načrtov. O njih z županom Bojanom Šrotom.

Mesto vsako leto ob prazniku polepšajo in popestrijo veliki panoji, ki so jih ustvarili najmlajši občani. Letos na temo znamenite popotnice Alme Karlin, saj je Almino leto. Mineva namreč 100 let, od kar je šla na pot okoli sveta. (Foto: MOC)

Številne prireditve že od začetka prejšnjega tedna spominjajo na to, da Celje praznuje. Osrednja bo nocoj v Narodnem domu, na njej bodo Celjani dobili kar dva nova častna meščana. S tem laskavim nazivom bodo počastili Ivana Grobelnika – Iva in msgr. dr. Stanislava Lipovška. Zakaj in kdo so še ostali letošnji nagrajenci, slišite v pogovoru z županom Bojanom Šrotom. S Šrotom, ki so mu občanke in občani novembra lani zaupali že šesti županski mandat, smo spregovorili tudi o nekaj novostih, za katere je občina poskrbela med lanskim in letošnjim praznikom, ter o tem, kaj še načrtuje za izboljšanje kakovosti življenja v občini, za turistični razvoj, razvoj gospodarstva. Prisluhnite: 



Cejski župan Bojan Šrot pred praznikom že tradicionalno pripravi novinarsko konferenco in na njej predstavi dosežke minulega leta in načrte za naprej. (Foto: Štajerski val)