maj 25, 2020

Celjanu Milanu Niniću priznanje Slovenske filantropije

Mladi Celjan Milan Ninić je postal naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi za leto 2019. Slovenska filantropija je ob tem v tednu, ko obeležujemo nacionalni teden prostovoljstva, razglasila tudi prostovoljstvu prijazne občine letošnjega leta in Junake našega časa. Kar nekaj nagrajencev je iz naših krajev.

Milan Ninić je med drugim prejel nazive Naj prostovoljec občine Celje za leto 2012, bronasti grb občine Celje za leto 2017 in državno priznanje za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti v letu 2016. (Foto: Slovenska filantropija)

Z malimi dejanji premika meje
Milan Ninić je lani je opravil 1650 ur prostovoljskega dela, skozi leta delovanja na prostovoljskem področju pa je prejel številne nazive in priznanja na lokalni in državni ravni. Predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam je v Savinjski regiji in šiše poznan po številnih dobrodelnih projektih za socialno ogrožene otroke. Eden najprepoznavnejših je Božičkova tovarna daril, v katerem s pomočjo dobrih ljudi vsako leto obdarujejo otroke iz revnih družin. Ninić je sicer diplomirani inženir radiologije, zaposlen v mariborskem kliničnem centru, ki ga je tudi predlagalo za naziv. „Po besedah sodelavcev je Milan »neverjeten človek, ki mu uspe s prihodom v prostor prinesti sonce in mir tudi na najbolj nevihten dan. Deluje povezovalno, prijazno in neverjetno človeško. Z malimi, a izvirnimi dejanji premika meje in zaradi njegove nesebične pomočjo drugim se človek zave veličine življenja in pravice vsakega, da ga uživa človeku vredno,« so še zapisali v Slovenski filantropiji. Ob tej priložnosti je Milana poklical naš Silvester, njunemu pogovoru prisluhnite spodaj.

Junaki našega časa tudi iz naših krajev
Slovenska filantropija je razglasila tudi prostovoljstvu prijazne občine letošnjega leta. Iz naših krajev so naziv znova potrdile oziroma upravičile občine Laško, Slovenske Konjice in Žalec. Tudi nekaj nazivov Junaki našega časa, ki jih podeljujejo izobraževalnim zavodom za načrtno razvijanje prostovoljstva učencev, zagotavljanja strokovnega mentorstva in koordinacijo dela mladih prostovoljcev, je šlo v naše kraje. Naziv Junaki našega časa 2020 so znova upravičile Osnovna šola Zreče, Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica in Gimnazija Celje- Center. (NS)