marec 14, 2019

Celjski dijaki v finalu Tuševe zvezdice

Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, v katerem tekmujejo dijaki in študenti slovenskih srednjih in višjih gostinsko-turističnih šol. Med njimi so tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so slavili v zadnjem predtekmovanju.

Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek in Žiga Rakun so se uvrstili v finale Tuševe zvezdice. (Foto: Tuševa zvezdica)

Prepričali s krožnikom Zlatorog
Dijaki s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje so se v finale uvrstili na včerajšnjem zadnjem, tretjem predtekmovanju. Ocenjevalno komisijo, ki jo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi, so prepričali s krožnikom Zlatorog. Postregli so jagnječo zarebernico na korenčkovem pireju in temno omako s pivom, kruhov kipnik s peno hmelja, ovseno kašo z mavrahi in topi čipsom. Celjsko ekipo sestavljajo dijaki Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek in Žiga Rakun. Njihovi mentorji so Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik in Janez Turnšek.

Zmagovalni krožnik tretjega predtekmovanja, ki so ga ustvarili celjski dijaki. Poimenovali so ga Zlatorog.

Kdo bo prepričal z zadnjo kulinarično zgodbo?
V finalu, ki bo prihodnji mesec, se bodo dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje pomerili z dijaki srednjih šol za gostinstvo in turizem Ljubljana, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti višjih gostinskih šol Bled in Maribor. Ekipe se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa jo bo predstavil z lokalno zgodbo. Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice. (NS)