julij 18, 2021

Celjski nogometaši v novo sezono s tekmo proti Mariboru

Nogometaše Celja nocoj čaka prva tekma nove sezone državnega prvenstva. Že prvi nasprotnik bo Maribor.

Utrinek z ene od pripravljalnih tekem. (Foto: NK Celje)

Ekipa mora dihati kot celota
Na trenerski klopi članske ekipe NK Celje je ostal Agron Šalja. "Lahko rečem, da smo imeli na pripravah zelo dobre pogoje. Ko smo se pripravljali na novo sezono, smo konstantno sestavljali kader igralcev, kar ni idealno za ekipo, ampak glede na ta čas, ko je prestopni rok, je to normalno. Nogometaši kažejo veliko zagnanost pri delu, to se je pokazalo tudi na pripravljalnih tekmah, kjer smo vsako odigrali boljše. Ekipa deluje dobro, v tem pripravljalnem času je bilo vse tako, kot mora biti, pokazali smo napredek iz tekme v tekmo. Naslednja tekma je prvenstvena tekma, to je povsem drugo poglavje in potrebno je biti maksimalno motiviran, da ekipa diha kot celota. Tako, kot je dihala v zadnjih devetih tekmah, odkar sem postal trener," je dejal na sredini novinarski konferenci.

Tudi kapetan Žal Zaletel, ki je kapetanski trak nosil že lani, je poudaril, do so se številni novinci dobro vklopili v ekipo ter da dobro delajo.

Kapetan Žan Zaletel, trener Agron Šalja in generalni direktor NK Celje Valeriy Kolotilo. (Foto: NK Celje)

Gradimo na dolgi rok
Kaj pa cilji kluba, ki je bil predlani državni prvak, lansko sezono pa je končal v spodnji polovici lestvice? "Prvi cilj kluba je zagotovo, da postane vodilni slovenski nogometni center, v katerem se bodo želeli zbirati vsi obetavni mladi igralci, tako iz naše nogometne šole, kot tudi iz celotne regije, Slovenije in širše. Drugi cilj je, da se Celje še bolj poveže s samim mestom, kajti vemo, da je Celje najbolj športno mesto v Sloveniji. Pomemben cilj je tudi, da čim večje število navijačev vrnemo na stadione. Poleg ciljev pa so tudi še želje, te pa so, da se kot klub z dolgoletno tradicijo uvrščamo na sam vrh slovenskega nogometa. Želimo si tudi nastopati na evropskih tekmovanjih," je ob pogledu na prihodnost dejal predsednik Nogometnega kluba Celje Miloš Rovšnik. "Tako kot je že povedal predsednik kluba, imamo veliko ciljev in vse to želimo graditi na dolgi rok. V ekipo smo povabili trenutno najboljše mlade slovenske nogometaše Slovenije. Našo ekipo trenutno vidim kot temelj mladinske reprezentance Slovenije. V Celju imamo samo eno nalogo; zmagati na vsaki tekmi," pa je dodal generalni direktor kluba Valeriy Kolotilo.

Skupna vstopnica treh klubov
V Celju v sezono vstopajo z novostjo. Povezali so se namreč trije športni klubi, Nogometni klub Celje, Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje in Ženski rokometni klub Z'dežele, ki omogočajo nakup skupne vstopnice za ogled vseh njihovih domačih tekem. Za sezonsko vstopnico boste odšteli 120 evrov.

Tekma z NK Maribor bo v nedeljo ob 20.15 na stadionu Z'dežele. Velja PCT pravilo. Še več podrobnosti pa TUKAJ. (AD)