oktober 4, 2019

Celjski ravnateljici nagrada za življenjsko delo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pred jutrišnjim svetovnim dnevom učiteljev podelilo najvišje državne nagrade na področju šolstva. Med nagrajenci za življenjsko delo je tudi Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava v Celju.

Letošnji nagrajenci v družbi premierja Marjana Šarca, ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala ter predsednice Odbora za podeljevanje nagrad RS na področju šolstva dr. Ljubice Marjanovič Umek. (Foto: MIZŠ)

Stanovska nagrada ji pomeni največ
Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva je določil, da letos podeli enajst nagrad, šest za izjemne dosežke in pet za življenjsko delo, kar je najvišje možno število nagrad. Ena izmed dobitnic državne nagrade za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva je tudi Marijana Kolenko, ravnateljica celjske Osnovne šole Lava. O pomenu nagrade je za naš radio dejala:

Marijana Kolenko: "Učenci morajo rasti ob učitelju"
Odbor za podeljevanje nagrad je v obrazložitvi med drugim zapisal, da ima Kolenkova izjemen pedagoški čut, da je „njeno vodilo sodobna šola, da gradi jasno vizijo ter sledi potrebam otrok in sedanjega časa. Odlično združuje pedagoško in poslovno vlogo. Izjemno povezuje vodenje didaktičnih procesov učenja in vodenja šole tako organizacijsko, poslovno, kadrovsko in finančno. Sodeluje s številnimi strokovnimi ustanovami na področju šolstva in kulture, dejavna je v lokalnem in državnem prostoru. Znanje prenaša kolegom in strokovnim delavcem. Izjemna je pri uveljavitvi svojih inovativnih zamisli. Uveljavljeni projekti in utečene dejavnosti šole so identiteta šole in prepoznani v ožjem in širšem okolju. S svojimi jasnimi in odločnimi stališči prispeva k ugledu slovenske šole in ravnatelja.“ O svoji viziji uspešne šole sicer Kolenkova pravi: 

In na kaj je na Osnovni šoli Lava, ki jo vodi štirinajst let, najbolj ponosna?

Kdo so še ostali prejemniki letošnjih državnih nagrad na področju šolstva, preverite TUKAJ. (NS)