september 9, 2019

Čokoladnici Olimje najvišje priznanje občine

Občina Podčetrtek je v Termah Olimia s podelitvijo občinskih priznanj proslavila občinski praznik, najvišje letošnje priznanje, plaketo, je prejela Čokoladnica Olimje. Destinacija Podčetrtek pa je skupaj z občinama Kozje in Bistrica ob Sotli prejela priznanje evropske destinacije odličnosti. 

Letošnji nagrajenci občine Podčetrtek z županom Petrom Misjo in podžupanom Markom Jurakom. (Foto: KC)

Čokoladnica zaposluje in promovira občino
Župan Peter Misja je na slovesnosti poudaril, da občina ne bi bila uspešna brez ljudi, ki jo sestavljajo. In za to so zaslužni prav občinski nagrajenci. Najbolj zaslužnim občanom in občankam se je za minulo delo zahvalil s podelitvijo plakete, priznanja občine, priznanjem župana in denarno nagrado. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejela Čokoladnica Olimje. "Nagrado zaslužijo za dolgoletno uspešno promocijo občine in uspešno podjetniško pot," je povedal Misja in dodal: »Podjetje Syncerus se vrsto let dobro razvija, predvsem pa zaposluje in promovira našo občino. Njena rast in uspešno poslovanje z občino sta glavna razloga za podelitev plakete." Lastnik čokoladnice Urban Videtič ob prejemu plakete ni skrival zadovoljstva: 

Priznanje župana občine Podčetrtek je prejela zdravnica Bojana Gobec, priznanje občine je šlo v roke Maksa Juraka, denarne nagrade pa se je razveselilo Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek.

Vlagali bodo v zdravstvo, šolstvo in turizem
Župan Podčetrtka Peter Misja je na slovesnosti ocenil, da občina dobro uresničuje zadane cilje. V zadnjem letu so tako precej pozornosti namenili urejanju prometne infrastrukture, obnovili so kar nekaj cest, uredili pločnike in kolesarske steze, je povedal Misja:

Na občini tudi za prihodnje načrtujejo dodatna vlaganja v šolstvo, želijo si ureditev knjižnice, nujne medicinske pomoči in dolgotrajne oskrbe v domu starejših, nadaljevali pa bodo tudi prizadevanja za ureditev gradu Podčetrtek in oživitev Vonarskega jezera. Na občinskem prazniku je občina Podčetrtek skupaj z Bistrico ob Sotli in Kozjem prejela tudi priznanje za Evropsko destinacijo odličnosti (EDEN), ki sta ga podelila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak. O tem smo že pisali, preberite TUKAJ. (SP)