oktober 15, 2018

Darko Ratajc za bolj demokratično vodenje občine

Direktor konjiškega zdravstvenega doma Darko Ratajc želi postati župan občine Slovenske Konjice. Sedanji lokalni oblasti očita nedemokratično vodenje. Zato bi vpeljal več dialoga pri iskanju optimalnih razvojnih rešitev za dobrobit vseh občanov. Podpirajo ga stranke SD, SMC in DeSUS.

Županski kandidat Darko Ratajc za več demokracije, racionalnosti, sodelovanja in povezovanja v konjiški lokalni skupnosti.

Ni vse narobe, marsikaj pa je lahko boljše
Občinski odbori strank SD, SMC in DeSUS so se povezali v skupni kandidaturi Darka Ratajca, 57-letnega univerzitetnega diplomiranega ekonomista z dolgoletnimi izkušnjami v lokalni politiki. Zadnja leta je direktor konjiškega zdravstvenega doma. "Asfalt ni vse, v občino moramo vrniti optimizem. Biti župan je čast in privilegij, predvsem pa velika odgovornost. Če bom izvoljen, se bom zavzemal za več demokracije, racionalnosti, sodelovanja in povezovanja. Bolj bom prisluhnil potrebam občanov, podjetij, društev, spodbujal medgeneracijsko sodelovanje," je poudaril na srečanju z novinarji. Volilno kampanjo mu bo vodil nekdanji konjiški župan Janez Jazbec, ki sicer pravi, da v občini ni vse narobe, a lahko bi bilo boljše. "Če bi občina zagotovila več prostora za poslovne cone in stanovanjsko gradnjo, pokazala več spoštovanja do prizadevanj krajevnih skupnosti, bolj upoštevala predloge občinskih svetnikov ter ob kadrovanju dala priložnost domačim ljudem, bi lahko bilo že boljše," je prepričan Jazbec.

Ratajc med drugim napoveduje proračunsko novost
Ker po mnenju Darka Ratajca vsi v občini nimajo enakih pogojev bivanja, bi razlike blažil tako, da bi uvedel participativni del porabe občinskega proračuna. "V ta namen bi občina namenila najmanj 1 odstotek proračunskega denarja. Krajevnim skupnostim bi zagotovil večjo moč pri odločanju o razvoju krajev. Posebno skrb bi prav tako posvečal razvoju podeželja, turizma in varovanju narave," je še povedal Darko Ratajc, ki je prepričan, da si Konjičanke in Konjičani zaslužijo več. In kaj še obljublja, če bo izvoljen? Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

IZJAVA DARKA RATAJCA