januar 31, 2018

David Stupica v boj za županski stolček

V Šmarju pri Jelšah so dobili prvega kandidata za novega župana. Kandidaturo je napovedal David Stupica, aktualni občinski svetnik in vodja območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Kot neodvisni kandidat si bo prizadeval za razvoj celotne občine na različnih področjih.

Ob predstavitvi kandidature v Lembergu so Davida Stupico (drugi z desne) podprli občinski svetniki Bogdan Nunčič, Branka Kovačič in Anita Čebular.

Stavi na neodvisnost
Čeprav bodo lokalne volitve šele novembra, se boji za županske stolčke že začenjajo. Znan je že prvi kandidat za župana občine Šmarje pri Jelšah. Kandidaturo je to opoldne na novinarski konferenci uradno napovedal David Stupica, neodvisni kandidat s podporo občank in občanov, a kot pravi, bo vesel podpore vsake stranke. Je vodja šmarske območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti. Ima izkušnje tudi v politiki, je občinski svetnik, v prvi polovici tega mandata je bil tudi šmarski podžupan, a ga je župan Stanislav Šket lani zaradi pomanjkanja zaupanja razrešil. „Odločitev za kandidaturo je nastala zaradi ljubezni do domačih krajev, spoštovanja občank in občanov ter želje, da vso svojo energijo in znanje usmerim v to, da bo življenje v naši občini še lepše,“ je na predstavitvi v Lembergu dejal Stupica. Njegov program temelji na razvoju celotne občine, poudarja Stupica, pri čemer se zaveda, da bo za njegovo uresničevanje potrebno dobro sodelovanje z občinskim svetom.

Kaj obljublja?
Stupica je med drugim izpostavil prizadevanja za posodobitve cestne infrastrukture na državnih cestah v občini, še posebej na relaciji Grobelno-Podplat. Če bo župan, si bo prizadeval za nadaljevanje vlaganj v športno infrastrukturo in izgradnjo bazena. Prav tako načrtuje celostno prenovo ožjega centra Šmarja pri Jelšah in gradnjo oskrbovanih stanovanj na območju Lorgerjeve domačije. Posebno pozornost v predvolilnem programu namenja ohranjanju naravne in kulturne dediščine, v katerih vidi potencial za nadaljnji razvoj turizma. Kot župan namerava podpirati tudi razvoj podjetništva in trajnostnega kmetijstva s poudarkom na lokalni samooskrbi. Prav tako bi uvedel participarni proračun, v katerem bi 1 odstotek denarja iz občinskega proračuna namenili za naložbe, ki po mnenju občank in občanov izboljšujejo kakovost življenja v občini. Poudarkom iz njegovega  programa podrobneje prisluhnite v spodnjem posnetku v pogovoru s Snežano Prebil. Koliko protikandidatov bo imel na novembrskih volitvah, pa je še prezgodaj napovedovati. (SP)

Galerija slik

Datoteke

David Stupica o kandidaturi