avgust 17, 2018

Davor Brečko novi trener košarkarjev Podčetrtka

Članska ekipa Košarkarskega kluba Podčetrtek je dobila novega trenerja. Vajeti prevzema Hrastničan Davor Brečko, ki je doslej v klubu opravljal delo pomočnika in trenerja mlajših selekcij. Cilj v novi sezoni je uvrstitev med najboljše štiri ekipe 2. slovenske lige.

Med pomembnimi cilji Brečka (v črnem) je razvoj podmladka, ki bo v prihodnosti zaigral tudi v članski ligi. (Foto: KK Podčetrtek)

Cilj: vrh lestvice
Davor Brečko bo na trenerski klopi košarkarjev Term Olimia Podčetrtek nasledil Tihomirja Tabaka. Hrastničan je v Podčetrtek prišel pred letom dni in se izkazal z delom trenerja mlajših generacij, bil je tudi pomočnik trenerja članske ekipe. Pred tem je bil članski trener in vodja mlajših selekcij Hrastnika. Podčetrtek bo v novi sezoni igral v drugi košarkarski ligi, glavni cilj bo po Brečkovih napovedih osvojitev vrha lestvice. "Cilji za novo sezono so visoki – uvrstitev med top štiri ekipe v drugi slovenski ligi. Ogrodje ekipe ostaja isto kot lani. Priključila sta se nam organizator igre Dejan Milašinovič iz Sežane in najboljši strelec drugoligaškega tekmovanja Gašper Sevšek iz Slovenskih Konjic," pravi Brečko in dodaja, da bodo v igro vključili tudi nekaj mlajših igralcev iz domačega kluba, kjer so v zadnjem času dosegli zelo lepe uspehe. "V roku treh let je naš cilj, da priključimo pet do šest mladih igralcev v člansko ekipo, ki bodo tudi aktivno igrali. Pričakujem, da Podčetrtek prevzame primat dela z mladimi v našem okolju," še poudarja Brečko. Sezona se začne 6. oktobra, Podčetrtek bo v prvem kolu igral proti Celjanom. (SP)