september 11, 2021

Peter Misja: Leto zaznamovala nakup gradu in ureditev Banovine

Občina Podčetrtek je na včerajšnji osrednji prireditvi v Termah Olimia v družbi ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in ministra za javno upravo Boštjana Koritnika proslavila letošnji občinski praznik. Župan Peter Misja je ob tej priložnosti najzaslužnejšim občanom podelil letošnja občinska priznanja, spomnil pa je tudi na postorjeno delo od zadnjega občinskega praznika.

Letošnji občinski nagrajenci občine Podčetrtek z županom Petrom Misjo, ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom in ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom. (Foto: Jernej Šulc)

Med največjimi dosežki zadnjega leta je na osrednji slovesnosti občine Podčetrtek v Termah Olimia župan Peter Misja izpostavil težko pričakovan nakup in začetek sanacije gradu Podčetrtek, leto pa si bodo zapomnili tudi po ureditvi cestnega in kolesarskega omrežja na območju Virštanja, kjer so odprli tudi Center za promocijo vin, kulture in turizma.

V občini je tako kot v vsako leto kar nekaj kilometrov cest dobilo novo preobleko, širili so kolesarske povezave, začeli izgradnjo vrtčevskega prizidka v Pristavi pri Mestinju, pristopili pa so tudi k izgradnji osrednje čistilne naprave in širitvi doma upokojencev v Podčetrtku, je še izpostavil Misja.

Ključna v zadnjem letu sta bila nakup gradu Podčetrtek in ureditev prometne infrastrukture s Centrom za promocijo vin, kulture in turizma na Banovini, pravi župan Peter Misja. (Foto: Jernej Šulc)

Podelili županovo priznanje, priznanje občine in denarno nagrado 
Na osrednji slovesnosti ob prazniku občine so najzaslužnejšim občanom za minulo uspešno delo podelili letošnja občinska priznanja in nagrade. Priznanje občine je prejel Sandi Gobec, za uspešno delo poveljnika civilne zaščite in dolgoletno aktivno udeležbo na gasilskem, športnem, kulturnem in turističnem področju ter delu z mladimi. Ob prevzemu priznanja Gobec ni skrival zadovoljstva:

Denarne nagrade občine Podčetrtek se je razveselil Nogometni klub Imeno, za vzgojo mladih nogometašev in aktivno delovanje društva na območju občine Podčetrtek. V imenu kluba je nagrado prevzel Zdravko Gubenšek:

Misja je podelil tudi županovo priznanje, za aktivno delo v društvih in sodelovanje pri ureditvi javne infrastrukture si ga je prislužil Boris Počivalšek. Občinskega praznika v Podčetrtku sta se udeležila tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik in minister gospodarstvo Zdravko Počivalšek, nekaj utrinkov iz dogodka v Termah Olimia najdete v spodnji foto galeriji. (SP)

Občinski nagrajenci za leto 2021 v družbi župana Petra Misje in podžupana Marka Juraka. (Foto: Jernej Šulc)

Galerija slik