julij 2, 2020

Saša Kopinč brez podpore občinskega sveta

Konec maja je svet Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina za direktorja zavoda potrdil dosedanjega direktorja Sašo Kopinča. A občinski svetniki mu niso prižgali zelene luči. Razpis bodo ponovili.

Saša Kopinč ni prejel podpore občinskih svetnikov. (Foto: osebni arhiv)

Direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Saša Kopinč ni prejel podpore občinskega sveta. Konec maja je svet zavoda sicer odločil, da je Kopinč najprimernejši od šestih kandidatov. Na včerajšnji seji občinskega sveta pa se je vnela razprava o njegovem ponovnem imenovanju.

Očitki o premajhni aktivnosti zavoda
Slišati je bilo dvome o kompetencah direktorja ter zasledovanju ciljev in pričakovanj zavoda. "Predlagani kandidat izpolnjuje formalne pogoje. A v šestih letih vodenja zavoda marsikaterega pričakovanja ni dosegel v zadovoljivi meri. Vidnega premika razen v infrastrukturi ni zaznati. Veliko neizkoriščenega potenciala je tudi na področju promocije destinacije," je dejala občinska svetnica Vesna Zagoda Peperko. Prav tako mu nekateri svetniki očitajo, da ni bil v zadostni meri vključen v oblikovanje turistične strategije občine ter da zavod med krizo zaradi koronavirusa ni pripravil aktivnosti, s katerimi bi ohranjali stik s turisti in iskali nove goste. Tako je proti podaljšanju njegovega mandata glasovalo 11 svetnikov, 8 pa jih je Kopinča podprlo.

Svet zavoda v nov razpis?
Svet zavoda bo tako moral še naprej iskati direktorja. Predvidoma jutri se bo sestal na dopisni seji. Predsednica sveta zavoda Petra Gašparić pravi, da bo predlagala nov razpis. "Z jutrišnjim dnem Saši Kopinču poteče vršilstvo doložnosti. Tako bomo morali imenovati novega vršilca dolžnosti do imenovanja novega direktorja, izpeljati nov razpis in ponovno pridobiti predhodno soglasje občinskega sveta," pojasnjuje Gašparićeva.

Na čelu knjižnice ostaja Nataša Koražija
So pa občinski svetniki na včerajšnji seji potrdili nov štiriletni mandat direktorici Knjižnice Rogaška Slatina Nataši Koražija. Tudi pri razpravi o njenem imenovanju so se  zadržali kar nekaj časa. Najglasnejši so bili pomisleki o načinu vodenja knjižnice in domnevnih nepravilnosti na področju financ, ki pa ji še niso dokazane. (TMG)