februar 26, 2022

Do Treh kraljev brezplačni avtobus iz Slovenske Bistrice

Za Rekreacijsko turistični center Trije Kralji je ena boljših smučarskih sezon v zadnjih letih. V času zimskih počitnic so polno zasedeni, prav tako je dobro obiskana šola smučanja, gostili bodo tudi smučarske tekme. Med počitnicami se lahko na Tri Kralje popeljete z brezplačnim smučarskim avtobusom iz Slovenske Bistrice.

V času šolskih počitnic so v RTC Trije kralji polno zasedeni. (Foto: FB RTC Trije kralji)

Na smučanje brez PCT, a z zaščitno masko
Smučarska središča so med tokratnimi zimskimi šolskimi počitnicami dobro zasedena. Dobro obiskan je tudi Turistično rekreacijski center Trije Kralji nad Slovensko Bistrico, kjer je trenutno več kot pol metra umetnega snega, nekaj je v zadnjih dneh zapadlo tudi naravnega. Direktor Aleš Juhart je prepričan, da bo k dobri obiskanosti smučarskih centrov v nadaljevanju sezone pripomogla tudi sprostitev omejitvenih ukrepov, predvsem pogoja PCT.


V notranjih prostorih je tudi v smučarskih centrih še vedno potrebna zaščitna maska in vzdrževanje ustrezne razdalje, še dodaja Juhart.


V zimske počitnice so na RTC Trije Kralji vstopili odlično pripravljeni, naklonjeno jim je tudi vreme. (Foto: fb TRC Trije kralji)

Ena boljših sezon doslej, med počitnicami polno zasedeni
Juhart z zadovoljstvom ocenjuje, da bo letošnja smučarska sezona kljub vsem omejitvenim ukrepom ena boljših doslej. Hotel Jakec je trenutno praktično polno zaseden, prav tako je veliko zanimanja je za šolo smučanja in smučarske tečaje, prihodnji dve soboti jih čaka še organizacija smučarskih tekem za smučarski pokal občine Slovenska Bistrica, razlaga Juhart.

Do 6. marca brezplačni smučarski avtobus
V času zimskih šolskih počitnic se lahko na smučanje na RTC Trije Kralji popeljete z brezplačnim smučarskim avtobusom iz Slovenske Bistrice. Avtobus bo vozil dvakrat dnevno, od današnje sobote, 25. februarja, do nedelje, 6. marca. Podrobnejši urnik prevozov najdete TUKAJ. Občina Slovenska Bistrica in RIC Slovenska Bistrica ob tem sporočata, da je avtobus namenjen tako smučarjem kot tudi pohodnikom in drugim obiskovalcem Pohorja, ki bi želeli doživeti njegove naravne lepote. Navajajo, da želijo z brezplačnim avtobuso spodbuditi aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi in omogočiti dostopnost do nekaterih najbolj obiskanih točk na Pohorju, hkrati pa promovirati naravi prijazno obliko mobilnosti, kot so tudi javni prevozi. (SP)