maj 11, 2022

Dobovec predčasno državni prvak

Futsal klub Dobovec je po odstopu glavnega tekmeca, Futsal kluba Litija, predčasno postal državni prvak. Med razlogi za izstop v Litiji izpostavljajo sojenje na tekmah v 1. slovenski futsal ligi. Lovoriko so želeli Dobovčani osvojiti na terenu, zato ima letošnji naslov nekoliko grenak priokus.

Potem ko je Litija zaradai razočaranja nad odnosom NZS izstopila iz vseh tekmovanj, je Dobovec predčasno osvojil naslov državnega prvaka. (Foto: fb Futsal klub Dobovec)

Dobovec potezo tekmecev obžaluje
Eden najuspešnejših slovenskih futsal klubov, Litija, je po prvi finalni tekmi 1. slovenski futsal ligi izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato včerajšnje finalne tekme ni bilo. Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka. Med razlogi za izstop iz tekmovanj so v klubu Litija med drugim izpostavili problem sojenja na tekmah v 1. slovenski futsal ligi in in odnos Nogometne zveze Slovenije in sodniške organizacije do njihovega in drugih klubov ter njihov odnos do futsala v Sloveniji. Kapetan Dobovca Rok Mordej odločitev tekmecev obžaluje in dodaja, da je bil izstop spoštovanja vrednega nasprotnika iz tekmovanja presenečenje:


Organizacije tekmovanja in očitkov Litije, ki so jih tekmeci izrekli glede NZS, Mordej podrobneje ne želi komentirati, glede klubskega poslovanja pa pravi, da bodo v prihodnji letih analizirali dosedanje delo in zastavili cilje za prihodnjo tekmovalno sezono.

Nogometna zveza očitkov Litije ne komentira
Na izstop FC Litije iz tekmovanj in razpustitev kluba se je odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije. "NZS je v ponedeljek dobila obvestilo, da futsal klub FC Litija z dnem 8. 5. 2022 izstopa iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem. Gre za individualno odločitev kluba, na katero Nogometna zveza Slovenije nima vpliva," navaja NZS in dodaja. "Odločitev, ne glede na razlog, zaradi katerega je sprejeta, obžalujemo, saj je FC Litija ena od najuspešnejših futsal ekip v Sloveniji in ena od nosilk slovenskega futsala že vrsto let." Očitkov Litije, ki letijo na na delovanje NZS, pa v krovni nogometni zvezi za zdaj niso komentirali. Dobovec je z ubranitvijo naslova državnega prvaka osvojil že svojo peto lovoriko. Najuspešnejša slovenska ekipa ostaja Litija z desetimi naslovi državnega prvaka. (SP)