julij 16, 2020

Dom na Okrešlju morda letos pod streho, Korošica bo počakala

Planinske koče in domovi so poleti priljubljena točka številnih pohodnikov in planincev. Med dobro obiskanimi sta bila tudi Kocbekov dom na Korošici in Frischaufov dom na Okrešlju, ki sta ju v letih 2017 in 2019 uničila požara. Preverili smo, kako daleč so prizadevanja za njuno obnovo.

Planinci so na Okrešlju postavili začasno leseno kočo, kjer nudijo napitke, v teh dne pa tudi sladoled. (Foto: FB PD Celje Matica)

Gradbeno dovoljenje pričakujejo v kratkem
Poletna sezona je za planince zelo pomembna, a je za celjske planince po požarih na Korošici in Okrešlju bolj kisla. Predsednika Planinskega društva Celje Matica Braneta Povšeta smo povprašali, ali so že kaj bližje gradnji novih planinskih postojank?

Povše upa, da bodo planinsko postojanko na Okrešlju letos spravili pod streho, prihodnje leto pa morda odprli gostinski del. Kako pa kaže obnovi Kocbekovega doma na Korošici?

Celjski planinci sicer še vedno zbirajo donacije, ki jim bodo pomagale pri obnovi obeh planinskih domov. Pomagate jim lahko s poslanim SMS sporočilom OKREŠELJ5 na 1919 in tako darujete 5 evrov. Odprt imajo tudi transakcijski račun, najdete ga TUKAJ.

Na Korošici so planinci postavili začasne bivalne kontejnerje, kjer lahko prespi 16 ljudi. (Foto: FB Kocbekov dom na Korošici)

Raje v hribe kot na morje
Mnogi se bodo, tudi zaradi situacije povezane z novim koronavirusom, raje kot na morje odpravili v hribe. Povše svetuje:

Povše še dodaja, da je najbolj pomembno, da si pohodniki in planinci izberejo sebi primerno turo in so ustrezno opremljeni. (NS)

POVEZANI PRISPEVKI: 

Po požaru na Korošici nov planinski dom

Še dolga pot do novega planinskega doma na Korošici


Požar na Okrešlju hud udarec za celjske planince