februar 7, 2022

Dom ob Savinji še letos z dodatnim nadstropjem

Dom ob Savinji, dom starejših v Celju, bo dobil dodatne prostore. Petnadstropni del objekta bodo nagradili z dodatno etažo. V njej bo 16 postelj za začasne namestitve starejših. Dela dobro napredujejo, končana naj bi bila v drugi polovici leta.

V dodatni etaži bo Dom ob Savinji v Celju vzpostavil enoto za začasne namestitve starejših. (Foto: Radio Štajerski val)

Dom ob Savinji v Celju bo z novo etažo pridobil dodatnih nekaj več kot 400 kvadratnih metrov površin. Direktorica Bojana Šolinc Mazil razlaga:



Novo nadstropje naj bi bilo za uporabo nared v drugi polovici letošnjega leta.

Skupna vrednost naložbe je ocenjena na 1,5 milijona evrov. V novi etaži bodo vzpostavili enoto za namen zagotavljanja začasnih namestitev za osebe, starejše od 65 let.



Direktorica pričakuje, da bodo postelje v novi enoti ves čas polne, saj kapacitet za začasne namestitve v regiji trenutno skorajda ni na voljo. Gradnja novega nadstropja sicer dobro napreduje, postavili so že novo požarno stopnišče in zgradili zalogovnik vode. Glavnino del bo izvajalec opravil v pomladnih mesecih, ko bodo vremenske razmere za tovrstne gradbene posege bolj ugodne. Nova etaža naj bi bila za uporabo nared v drugi polovici letošnjega leta. (NS)

Dom ob Savinji v Celju.